Tegelikult me teame alati vastust, kuid on lihtne põhjus, miks me lähme teist teed ja ütleme need kolm sõna, mis paljudele vägagi vastukarva on.

Me kardame vastust välja öelda.

Oletame, et sinult küsitakse, kas sa tahaksid saada kohviku klienditeenindajaks. Sa pole kunagi klienditeenindaja kohvikus töötanud ning vastad "ma ei tea", sest sul pole kogemusi, mille põhjal targemat vastust anda. 

Aga vaata enda sisse ning mõtle, kas sa tahaksid neid kogemusi saada ja seda tööd proovida? Nii saad vastata "Mul pole antud valdkonnas kogemusi, kuid ma oleksin nõus proovima, et teada saada, kas see asi mulle istub". Su vastus on sellisel juhul sisukas ning annab ülevaate su mõtetest. Teine variant on, et sa tahaksid öelda "Ei, mind ei huvita selline asi. See on mõttetu töö, olen korra proovinud. Küsi kelleltki teiselt seda!" Aga mis sa arvad, kas see vastus jõuab teise inimeseni? Üldiselt mitte ning siit saab alguse see segane koht.

Kui sa vastad lausega "ma ei tea", siis jätad inimesed teadmatusse ning nad hakkavad mõtlema variante, kuidas sult vastust teada saada. Sa mängid mängu kaasa ja näitad ikka välja, et sa ei tea, mida vastata. Tegelikkuses, sa kas ei viitsi enda sisse vaadata või kardad tegeliku vastuse välja öelda. Võta end kokku ja ole siiras! Otsekohesus teeb vahel haiget, kuid vähemalt ei jäta sa inimesi segadusse ja ootavale positsioonile. Nad ei oota sinult enam vastust, sest sa oled neile kõik ära öelnud, mis sul öelda on ning nad teavad, mida sa mõtled ja tahad.

"Ma ei tea" on igatepidi halb väljend. Isegi kui sa ütled seda iseendale, on sellel halvad tagajärjed. Oletame näiteks, et sa ütled endale, et ei tea, kas tuled selle ülesandega toime. Mis sa arvad, mis juhtub? Arvan, et üsna tõenäoliselt sa ei tulegi sellega toime, sest sa ei tea, milleks sa võimeline oled ning kahtled iseendas. Mõtle hoopis, et sa tead, et sa suudad ja teed selle asja ära.

Kolmas probleemne asi on see, kui ei teata ise ka, mida tahetakse. Näiteks sa ei tea, kas eksi soovile sinuga kokku saada, vastata või mitte. Sa ei tea, kas sul on tema vastu veel midagi ja kas see kohtumine muudaks midagi positiivseks. Tegelikult, sa ainult mõtled, et sa ei tea, tegelikult sa tead. Ja kui sa kahtled, kas vastus on jah või ei, on see tõenäoliselt "ei", sest kui sa midagi väga tahad, siis on vastuseks kindel jah. Seega, vaata enda sisse, küsi endalt küsimusi ning jäta maha vastus "ma ei tea" nii iseendaga kui teistega kõnelemisel.