See oli väga rahustav ja pärast väikest jalutuskäiku olin jälle puhanud ja rahulik ning võis alata taas materjali kordamine. Kõige raskem on minu jaoks kirjandi kirjutamine, kuid seekord läks päris hästi. Kõigest üks punkt jäi maksimumist puudu ja see valmistas ainult heameelt mulle.

Ma poleks osanud kunagi arvata, et midagi sellist võib juhtuda, sest olin sinnamaani pidanud ennast halvaks kirjandi kirjutajaks ja ega need kirjandi hinded ei olnud just kiiduväärsed, aga päris halvad ka ei olnud. Igaljuhul eesti keele eksami tegin edukalt ära ja hinne tuli positiivne.

Kirjandi teema oli väga hea. Tuli kirjutada, kas arvuti on abivahend või ajaraiskaja. Sellest oli mul päris paljutki kirjutada ja teema oli iseenesest väga huvitav ja kaasahaarav.

Natuke tuli muidugi ajusid ragistada, aga see tasus ennast igati ära. Olen enda üle uhke, et ületasin ennast ja kirjutasin hea artikli. Enne seda, kui eksami paberid polnud veel käes olin väga närvis ja rahustuseks pidin vett jooma ja paar šokolaadi tükikest põske pistma.

See aitas natukenegi süveneda kõigesse ja jääda rahulikuks pingetest hoolimata! Kui eksami paberid olid käes, siis pinge kadus ja mind valdas sügav rahulolu ja õnnetunne. Ma ei tea miks, aga ma olin rahulikum kui kunagi varem ja eksami tegemine tundus nii lihtne ja lõbus.

Kõige rohkem valmistas mulle muret matemaatika eksam, sest ülessanded paistsid peale vaadates päris keerulised ja kartsin, et kukun eksami läbi, kuid natuke mõeldes jõudsin lahenduseni sellegipoolest. Hinne ei tulnud nii hea, kui eesti keele eksamil, aga jäin siiski endaga rahule, sest läbi ma ei kukkunud ja põhikooli sain ilusti lõpetatud.

Kõige kergem eksamitest oli bioloogia eksam. Ülesanded olid lihtsad ja arusaadavad ning hinne tuli vastav. Tagantjärele mõeldes tuleb tõdeda, et eksamid polnud üldse nii keerulised ja rasked kui võis arvata ja minujaoks olid eksami eelsed päevad palju keerulisemad kui need päevad, mil tuli eksameid teha.

Vahel juhtub nii, et muretsen üleliia, aga pärast taipan, et asi polnud sugugi nii hull ja tegelikult on kõik lihtsam ja kergem kui arvatagi oskan. Kõigile neile, kes hakkavad tulevikus tegema eksameid soovitaksin jääda rahulikuks ja suhtuda kõigesse tavaliselt ja mõelda, et saad kõigega hästi hakkama!