Vastab Amori nõustaja:

Soovisid teada, kas anaalseks on valus.

Valutu ja nauditava vahekorra eelduseks on kindlad asjaolud. Kõige tähtsam neist on, et vahekord toimub osapoolte vabatahtlikul nõusolekul.

Lisaks sellele on oluline, et tekiks vahekorra toimumiseks vajalik seksuaalne erutus. Sellise olukorra kehaliseks väljenduseks on meestel peenise erektsioon ja naistel tupe niiskumine, tupeava laieneb. Tupes asub piisavalt näärmeid, mis toodavad vajaminevat naturaalset libiainet. See omakorda vähendab hõõrdumist ja muudab vahekorra nauditavaks.

Anuses sellisel määral naturaalseid lubrikante tootvaid näärmeid pole ja seetõttu tuleb kasutada korralikult libiaineid päraku limaskesta kaitseks. Siinjuures pole oluline, mis soost partner on. Arvestades pärasooles asuvate bakterite rohkust tuleb kindlasti kasutada ka kondoomi. Kui need aspektid on arvesse võetud ja seda järgitakse kogu vahekorra vältel, peaks anaalseks olema sama nauditav kui vaginaal- või oraalseks.

Sul on seksiküsimus? Suhteprobleem? Hingemure? Küsi julgelt. Noorte Hääle lehel on spetsiaalne nupp ESITA KÜSIMUS, millele vajutades saad anonüümselt küsida, mida iganes soovi. Sulle vastab spetsialist.