Raha peaks laps saama ikkagi kodutööde tegemise ja vanemate aitamise eest. Mitte, et minnakse vanemate juurde ja nõutakse raha. Mina tunneks end väga halvasti, kui ma küsiksin oma vanematelt raha mingi ninni-nänni jaoks, samal ajal teades, et midagi kasulikku ma raha saamiseks pole teinud.

Küsitluses tuli välja, et paljudel ei ole kindlat taskuraha. Raha küsitakse mingi konkreetse asja jaoks või millegi kindla asja ostmiseks. Samuti tuleb välja, et mõni saab 100-200 eurot kuus, mis on minu jaoks ulme summa. Iseasi on aga see, kas ta elab üksinda või koos vanematega. Üksinda elades kulub loomulikult rohkem raha, sest siis peaks ju ise söögi, riided ja muud vajalikud asjad ostma.

Minu arvates on 10-20 eurot kuus täiesti normaalne summa, mida peaks kooliskäiv õpilane saama. Aga muidugi oleneb, kui suur ta juba on ning, kas ta käib koolis söömas või mitte. Ega 10-aastane väga midagi selle 25 euro suuruse taskurahaga peale hakata ei oskaks, peale coca-cola, burgerite ja magusa ostmise.

Mõni käib poes koos emaga, mis on väga kaval idee, sest siis ei pea enda raha ju raiskama. Mina teen seda samuti. :)

Mõnes mõttes peaksid noormehed saama rohkem taskuraha kui neiud, sest tavaliselt tehakse kinos ja söögikohtades neiudele välja. Samal ajal aga kulub neiudel rohkem raha endatarbeks.