On olemas inimesi, kes on väga kinnised ning nendest ei tea keegi suurt midagi. Aga on ka inimesi, kes võivad sulle ühe päevaga pool oma eluloost ära rääkida ning põhimõtteliselt nädalaga on sul temast kõik teada ning mingit mõtet edasi suhelda ei ole. Aga napisõnalise inimesega tekib tahtmine ka edasi suhelda, sest sul tekib uudishimu selle vastu, milline see inimene siiski on. Ongi huvitav, kui jätad teistele midagi endas avastada. Nii jätad endast esiteks hea mulje, kui sa ei lobise kõike välja ning teiseks pakud teistele põnevust. Ja mis kõige tähtsam — sa oled huvitav isiksus! Tutvudes kellegagi jätad endast positiivse mulje öeldes vaid tähtsaima ning teisel inimesel on juba huvi olemas sinu ja su tegemiste vastu. Et asi oleks selgem toon paar näidet.

Poiss ja tüdruk tutvusid äsja ning nüüd küsib poiss tüdruku hobide kohta. 

Lobiseja vastab: Mul eriti mingeid hobisid pole, vahel koon sokke ja käin sõpradega väljas. Varem käisin korvpalli trennis ja näiteringis, kuid mingil ajal enam ei viitisnud seal käia, aga samas korvpall mulle väga meeldib ja siiani käin vahepeal korvpalli mängimas. Paar kuud tagasi proovisin ka võrkpalli ja klaveri mängimist, aga sellest ei tulnud midagi välja ning nüüd ma veedan oma aega niisama kodus “ebotades. 

Huvitav inimene vastab: Olen üpris mitmekülgne ja minu hobide hulgas on nii muusikat kui sporti ning vahel leian end ka näitlemas. Mulle meeldib ka fotograafia, sest loodusel on alati pakkuda silmailu ja huvitavaid nähtusi. 

Kumma inimesega tekib tahtmine edasi suhelda ja kumma inimese jutt tekitab huvi? Kindlasti teine inimene, sest tema oskab rääkida oma hobidest väga huvitavalt, kuid samas napisõnaliselt. Sa ei tea veel, kas ta mängib klaverit või kitarri, sa ei tea, kas ta mängib korvpalli või jalgpalli. Sa tead vaid seda, et ta on mitmekülgne ja tal on erinevaid hobisid. Samas esimene isiksus ei jäta sulle midagi mõistada. Ta räägib pikalt sellest, mida ta on üritanud teha ja millega ta pole hakkama saanud, kuid põhiline teema jääb puudutamata. Millega ta praegu ikkagi tegeleb? Olekski piisanud vaid sellest, kui ta oleks öelnud, et tal hobisid ei ole ning ta veedab niisama oma aega. 

Ma arvan, et eriti peab just siis rääkima napisõnaliselt, kui kellegagi alles tutvutakse. Sa ju ei tea isegi seda, kas te hakkate edasi suhtlema, milleks rääkida mitu kassi sul on ja mitu kahte sa koolis oled saanud? Seda pole vaja üldse rääkida. Vasta nii lühidalt kui võimalik ja sa tundud palju huvitavamana. Aga see pole ainus mure, et lobisemise korral ei taha mõned sinuga suhelda. On ka teine oht olemas — sinu lobisemist kasutatakse ära. Ei ole vaja rääkida sõbrale sellest, kui “siga” sinu poiss täna oli, sest kust sa tead, võib-olla saab ta sinu poisiga väga hästi läbi ning õige pea on see informatsioon su poisi kõrvus ning oledki oma armastatust ilma jäänud. Räägi vaid seda mida vaja ja sellele kellele vaja!