Paljudele õpilastele aga ei kõlba koolitoit ning nad eelistavad söögivahetunnil sööklas söömise asemel lähimat poodi külastada. Ka minu koolis toimitakse niimoodi. Enamus õpilasi ostavad sealt maiustusi, kuiva toitu, energiajooke või karastusjooke. Salati või millegi toitvaga tagasi tulevaid näeb harva. Pood on popp ning enamus õpilased, kel aega viitsimist ja raha, kipuvad sinna. Kuiv toit, maiustused ja energia- ning karastusjoogid ei ole aga üldse kasulikud. Need võivad olla küll maitsvad, aga noore inimese organism vajab lõunaseks toidukorraks rohkemat kui paar kuiva saiakest ning energiajooki. Soe toit on väga tervislik ning kasulik noorele ja kasvavale ilmakodanikule. Poes võib käia küll, aga koolitoit tuleks ka kindlasti ära süüa.

Mina arvan koolitoidust hästi — see on hea. Vähemalt minu kodukoha koolis. Tööl on ikkagi paberitega ja väärikad kokad, kes nagu ka meie vanemad hoolitsevad, et meie kui kasvavad organismid, saaksime kõik vajaliku toidust, mida meile pakutakse. Mina söön iga argipäev koolisööklas lõunat ning saan enamasti kõhu täis. Vahel jääb küll natuke väheks ja tahaks rohkem ent toitu tuleb ikkagi vennalikult jagada, tuleb mõelda ka teistele.

Koolitoidu mittesöömise kõrval on teine muret tekitav iseärasus noorte toitumisega seoses enese näljutamine. Kõige hullem juhus on see, kui noor inimene oma tervist ise dieediga rikub. Tänapäeva noorukitel on enesehinnang üsna madal ning alatihti häirib neid nende kehakaal. Madal enesehinnag toobki kaasa nälgimise, mille lõpptulemus on palju hullem kui arvata oskame. Dieedialustamise sooviga tuleks alati pöörduda ekspertide poole ja pärida nõu oma ala spetsialistidelt. Nemad on ikkagi oma ala parimad ning neil on sel alal ka kogemusi. Ma ei näe mingit põhjust dieedi pidamiseks kui oled normaalkaalus. Kahjuks näljutavad end aga paljud noored, kel on täiesti ideaalne kaal — lihtsalt madala enesehinnangu tõttu.

Toituge õigesti — sööge vähe maiustusi ja palju puu- ja aedvilju — selline on ka lihtne valem akne vastases võitluses edukas olemiseks. Rohkem sooja toitu ja vähem kuiva ja külma, siis on tervis samuti korras.