Me tahame teada, mis juhtub kui proovime seda või teeme midagi. Me soovime teada seda tulemust, mis meie tegevusega kaasneb. Mis on aga reaalsus? Tihtipeale pole see võimalik. Isegi kui sa tead, et peale põhikooli lõpetamist saad sa edasi minna õppima ning siis veel jätkata oma õpinguid kõrgkoolis ja saada vääriline töö, siis...

Sa küll tead, mida ühe või teise etapi läbimine endaga kaasa toob, kuid sul on palju vahepealset osa teadmata. Sa ei tea täpselt, kuhu kooli sa lähed, mida õppima hakkad ning mis su plaanid 2-3 aasta pärast on. Ehk sa ei tahagi enam kõrgkooli minna? Seega, astu lihtsalt esimene samm. Põhikooli sind sunniti minema, see polnud su vabatahtlik samm, kuid tegemist on lihtsalt ühe lihtsa näitega, mida saab hästi ära kasutada. 

Astudes koolimaja uksest sisse ei teadnud sa, mis sind täpselt ees ootab ning miks sa seda üldse teed. Sa teadsid vaid seda, et hommikul tuleb 8:00 koolipingis olla ja õppida korralikult, et saada siis häid hindeid. Ega sa ju täpselt ei teadnud, miks sa õpid ja neid viisi saad. Aga sa said hindeid õppisid ning jõudsid järgmise etapini-järgmisesse klassi, kus ootasid sind uued väljukutsed ja ülesanded. 

Mida vanemaks me saime seda selgemat pilti tahtsime saada oma tegevustikust ja sellest, mis sellega kaasneb. Jätsime kõrvale aga fakti,et alati ei ole võimalik teada, mis mingi samm meile annab. Tekkis kartus riskeerimise ja kaotamise ees ning me jäime tihti paigale seisma ning ei liikunud edasi. Tead, see sama asi ongi su tänase päeva olukorra tegelik põhjus. See hirm on põhjus, miks su unistused pole ikka veel täitunud ning miks sa nii paljud asjad tegemata oled jätnud. 

Kui sulle sajab sülle ootamatu võimalus, siis lihtsalt võta see vastu ning mine vooluga kaasa. Sa ei näe "kogu treppi" ehk kõiki neid etappe, mis sul läbida tuleb, kuid isegi kui sa ebaõnnestud, saad sa kogemuse ja õppetunni, niiet midagi halvasti pole läinud. Lihtsalt tee see samm, järgmine selle järel ning vaata mis juhtub. 

Mõned vaatavad kõrvalt pealt teiste juhtumisi ja toimetamisi. Näiteks, kui sulle ja sõbrale pakutakse tööd mingis projektis, siis sa ise kardad sellega liituda ning vaatad esialgu pealt, kuidas sõbral läheb. Aga tead mis?

Tema saab edukaks ja jõuab kaugele, aga sina oled nüüd nii kaua seisnud ja vaadanud, et sul enam nii hästi ei lähe. Sina ei julgenud seda otsustavat esimest sammu teha ning nüüd ole õnnelik selle üle, et sa jätsid järjekordselt midagi tegemata, kuna sa nii kartsid seda "tumedat ala", mis tundus nii tundmatu ja hirmutavaid faktoreid täis. 

Kuula oma intuitsiooni ja lihtsalt astu see esimene samm - isegi kui sa ei näe kogu treppi!