Loomulikult pannakse rohkem lahedaid fotosid oma tegemistest Instagrami. Nii vahva on ju, kui su sõbrad näevad, et pikutad rannas, naudid sõbrannadega kokteile või oled kellegi lahedas hoovis mõnusa seltskonnaga grillimas. Tegelikult neid variante ahvatlevatest fotodest on meeletult.

Palju on ka neid, kes vaatavad neidsamu fotosid, teevad näpuga paar toksu ekraanile ja panevad sellele südame. Äkki annavad nad hoopis iga kord tükikese oma südamest? Olen aru saanud, et paljud ei mõista, et need fotod on tegelikult vaid parimad palad inimeste tegevustest. Kuna osad sellest ilmselgelt aru ei saa, siis jääbki neile mulje, et kõik teised tegelevad vahvate asjadega, aga nemad ise istuvad kodus ja nende elus ei toimu midagi.

Paarile mulle lähedasele inimesele on see tekitanud aga kurbust. Neile on jäänud teiste vahvate fotode põhjal mulje justkui nende endi elu oleks sisutu.

Selle teema üle võiks pikalt arutleda. Võiks öelda, et sotsiaalmeedia muudab inimesed kurvaks ja õnnetuks. Mõneti on see tõsi ja sellel väitel on tõepõhi all. Samas olen märganud, et kõik on inimeses endas kinni.

Keegi ei keela saada sõpradega kokku või minna üksi välja ja teha ise neid lahedaid fotosid. Kui tundub, et kõik teised teevad, siis mine ja tee ise ka, kui see on see, mis õnnelikuks muudab.

Arvan, et on inimesi, kes on selles asjas lihtsalt osavad ja oskavad tuua päeva pärlid fotode näol kenasti välja. Nad oskavad jäädvustada väärt hetki. Nad oskavad leida selle nurga, mille alt pildistada. Tõenäoliselt jääbki seetõttu mulje, et teiste elu on ideaalne. Lisaks oskavad nad pildistada ka täiesti tähtsusetuid asju, kuid õige nurga, filtri ja lause abil saab anda kogu asjale sootuks teise väärtuse.

Päriselt aga teame, et tegelikult laetakse üles ikka need fotod, mis kukkusid kõige paremini välja. Mõni teeb paarkümmend selfiet enne, kui miskit üles laeb. Seetõttu tahaksin kõigile noortele südamele panna, et ärge nukrutsege, minge välja, tundke end hästi ja kui ihaldate kellegi heakskiitu nii väga, siis leidke ise see pärl, see nurk, see asi, mida pildistada.

See, et keegi on sotsiaalmeedias aktiivne, ei tähenda, et tegelikult on tema elu väga sisukas ja lahe. Tõenäoliselt ta ikkagi teeb üht-teist, aga kui hakata mõtlema, mida kõike võid päeva jooksul pildistada, siis tegelikult ei pea sa suurt midagi tegemagi, et jätta teistele mulje, et su elu on jube põnev.

Loevad päris elamused ja sündmused, mitte see, mida näitad teistele.