Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma usub, et igaüks peaks andma enda panuse, et muuta maailma meie ümber paremaks: „Näiteks Tartu ülikooli üliõpilased koos sõpradega viisid kosmosesse Eesti esimese kosmoselaeva ESTCube-1 ning annavad ka edaspidi oma panuse inimkonna kosmose avastustesse.“

Noorma sõnul tuleb suurte tegude tegemiseks astuda vaid esimene samm. „Mis oleks, kui kõik Eesti noored saadaksid Tartu ülikoolile oma mõtteid, kuidas maailma paremaks muuta. Selleks ootame noorte ideid üheminutilistes videoklippides. Valime ideede hulgast parimad välja ja viime need võimalusel üheskoos ellu. Võitja saab vääriliselt autasustatud ja võimaluse päriselt maailma muutmises osaleda,“ julgustas Noorma osalema.

Ideekonkursil saavad osaleda kõik Eesti noored, kes on konkursi toimumise ajal kuni 30-aastased. Osalevas meeskonnas võib olla üks kuni neli liiget.

Konkursi võitja valib välja Tartu ülikooli moodustatud žürii. Ühtlasi valitakse rahvahääletusel rahva lemmik. Parimatele auhinnaks GoPro kaamera. Säravamaid ideid on võimalus edasi arendada koostöös Tartu ülikooli ideelaboriga.

Vaata tingimusi ja esita idee hiljemalt 15. mail 2016 aadressil muudamaailma.ut.ee