Eesti Massaaži- ja Teraapiakool on ainuke õppeasutus Eestis, kus saab õppida loomamassaaži. Õpe keskendub koera või hobuse massaažile, ent kuna viimane on messikeskuse jaoks liiga suur, on seekordseks abiliseks labrador Miina.

Kooli direktori Martin Ilvese sõnul kutsuti Miina kohale seetõttu, et paljud inimesed ikka veel ei usu, et loomamassaaž olemas on. Nüüd saavad nad seda vahetult näha.

“Võistlustel osalevad koerad ja hobused vajavad massaaži samavõrd kui inimestest tippsportlased. Samuti aitab massaaž ka loomadel enneteda ja leevendada erinevaid haigusi,” ütles Ilves. “Eesti Massaaži- ja Teraapiakoolis võib loomamassaaži õppida nii enda kui oma lemmiku heaolu tõstmiseks kui ka perspektiiviga alal karjääri teha.”

Hobuste ja koerte massöörid on üle maailma väga kõrges hinnas ning mitte ainult sellepärast, et keegi oma lemmikule mõnusamat elu tahaks. Võistlushobused ja –koerad vajavad täpselt samasugust hoolt nii treeningutel kui taastumisel kui inimesed.

Näiteks traavli- või ratsutamisvõistlused on hobustele palju kurnavamad kui ratsutajatele, sest seal viiakse füüsilise piirini loom mitte inimene. Kuid nagu tippsportlased, vajavad ka tipphobused kõrgel tasemel hoolt.

Eesti Massaaži- ja Teraapiakool on ainus õppeasutus Eestis, mille lõpetaja saab massööri kutseeriharidust tõendava riikliku tunnistuse. Samuti saab EMTKs läbida erinevaid massaažikursuseid ning õppida koera ja hobuse massaaži, millega aidatakse edukalt nii võistlus- kui lemmikloomi. Erakapitalil põhinev ja tasulist õpet pakkuv kutseõppeasutus EMTK tegutseb Tallinnas huvikeskuse Kullo ruumides aadressil Mustamäe tee 59.