Ootused ja üldised muljed

Ajalooõpetaja Riina Lõhmus kujutas sündmust ette sellisena, nagu see aset leidiski. Toimusid erinevad töötoad, näiteks tahvelarvutite töötuba. Ajalooõpetaja käis programmeerimise töötoas, kus õppis E-tähte tegema.

Matemaatikaõpetaja Liivi Kundla käis samuti programmeerimises, kujutas enam-vähem ette, milline see on, kuid oli üsna üllatunud, et sinna nii palju noori oli kogunenud. Üllatunud oli õpetaja seetõttu, et lapsed olid nii põnevil ja teadsid IT-st nii palju.

Tagasiside projektile oli positiivne. Kõlama jäi mõte ajalooõpetaja Riina Lõhmuselt: "Kool ei ole ainult akadeemiline, kool vajab ka vaheldust."

Kõige esimesena uuriti noortelt, kuidas neile üldiselt päev meeldis

29. oktoobril külastati Elva gümnaasiumi, ning küsitleti õpilasi.

Minna-Maria ütles, et oli väga lahe, kuigi programmeerimisest ei saanud ta väga aru.

Marise jaoks oli kõik väga põnev, tema sai uusi teadmisi. "Tasub teha selliseid projekte. Alguses, kui sain tuurist teada, arvasin, et tuleb igav päev, kuna teame internetist kõike, kuid tuli välja, et tegelikult ei tea."

Järgmisena uuriti, milline labor oli õpilaste lemmik

Minna-Maria ütles: "Kõige lemmikum labor oli programmeerimise oma, läks küll natukene sassi, aga siiski oli tore."

"Minule meeldis samuti programmeerimine," kinnitas Maris. Mõlemad õpilased ütlesid ka seda, et kõige-kõige vingem oli Xbox´iga mängimine.

Veel uuriti, millised on õpilaste arvates IT-tudengid

Minna arvas, et IT-tudengite päev on igav ja täis loenguid. "Ei teadnud, et saame ise ka käed külge panna ning et saame Xbox'iga mängida."

Maris arvas, et IT-tudengid on kogu aeg arvutis ning näevad välimuselt välja nagu nohikud. Samuti pidas ta enne IT-tudengitega kohtumist neid igavateks. "Tegelikult olete väga toredad ja lõbusad," ütles ta hiljem.

Kokkuvõttes olid nii lapsed kui ka õpetajad väga rahul.