Energialahenduste müügijuht hoolitseb selle eest, et leida igale kliendile parim energialahendus. Nii nagu mistahes muus valdkonnas, on ka energiasektoris müügijuhi oluline välja kutse hoida head kliendisuhet. Energialahenduste müügijuhi töös on aga vältimatud ka spetsiifilised erialateadmised energeetikast.

“Enamasti tähendab “kliendile parima lahenduse leidmine” seda, et müügijuhi töö on spetsialistina märgata ja pakkuda kliendile just selline energiatootmislahendus, mis tagab kliendile võimalikult madalad energiakulud ning oleks samas ka võimalikult keskonnasäästlik. Selleks peab müügijuht suhtlema palju erinevate tööstusettevõtete juhtide ja tehnikajuhtidega,” selgitas Adven Eesti energialahenduste müügijuhina töötav Kaspar Kasepõld. Ta lisas, et töö juurde kuuluvad ka sagedased ettevõtete külastused, et nende tootmisega lähemalt tutvust teha. Valdkonnad, millega selles töös kokku puutub on väga mitmekesised alates puidu- ja keemiatööstusest kuni elamuarenduse, kaubanduse ja meelelahutusvaldkonnani välja.

Müügijuhi töö nõuab järjekindlust ja palju pealehakkamist, kuna tulemuseni jõudmise protsess on tihti pikk. Avatus, hea suhtlemisoskus ja optimism on selle ameti juures vajalikud omadused.

Energialahenduste müügijuhi ametis on oluline et töötajal oleks soojusenergeetika haridus. Näiteks tasub kaaluda selliseid soojustehnika erialasid nagu “soojusenergeetika” ning “küte ja ventilatsioon”, mida on võimalik õppida Tallinna Tehnikaülikoolis. Töökoha leidmisel, nagu ikka, on abiks innukus võimalike tööandjatega suhtlemisel ning varasem praktikakogemus selles valdkonnas.