Mõned inimesed on meid ümbritseva keskkonnaga seotud asjaoludest kergemini mõjutatavad kui teised ning meeleolu sõltuvuses aastaaegadest pole midagi veidrat. Toome ära mõned olulised nipid, mis võivad aidata tervemana kevadesse jõuda.

• Leia piisavalt aega puhkuseks. Loomulikult on Su tegemised tähtsad ja “aega lihtsalt ei ole”. Siiski on esmatähtis Sinu enda (vaimne) tervis ja seetõttu on kasulik leida aega, et piisavalt magada ja ka lõbutseda. Kiirel kooli- ja tööhooajal võib olla raske endale meelehea tegemiseks aega leida, kuid juba mõne minuti võrra pikem dušš, erilisem toit või 20-minutiline jalutuskäik võib päeva hoopis teiseks teha.

• Püüa viibida õues valgel ajal. Praegu on aeg, kus tõuseme pimedas ja jõuame koolist või töölt koju pimedas. Puhkepäevadel ja pauside ajal aga käi võimalusel õues. Päikesevalguse hulk mõjutab paljude inimeste meeleolu, energiataset ja enesetunnet oluliselt. Isegi kui päike otseselt ei sira, on ka läbi pilvede Sinuni jõudev valgus Su tervisele ja enesetundele hea. Kellel pole võimalik õues viibida, neile on välja mõeldud valgusteraapia lambid. Poes müüdavad spetsiaalsed valgusteraapia lambid on kallid, kuid ka omavahenditega on võimalik seda kokku panna (vajad kuplit ning sooja valgusspektriga tugeva võimsusega pirni) või kasutada valgusteraapia teenust mõnes salongis või kliinikus.

• Kanna hoolt oma füüsilise tervise eest. Nagu öeldud, tuleb puhata ja lõbutseda, aga ka korralik söömisrežiim ja regulaarne füüsiline aktiivsus aitavad talve üle elada. Ära unusta suve minekuga oma menüüst välja värskeid köögi- ja puuvilju. Vajadusel konsulteeri apteekri või perearstiga ka vitamiinide osas, mida võid talvel vajada. Regulaarne trenn aitab elule ja igapäevale struktuuri luua ja vastupidiselt sellele, mida võiks mõnikord oodata, annab kerge trenn hoopis energiat juurde, mitte ei kuluta seda ära.

• Suhtle lähedastega ja sõpradega. Väsimust ja tüdimust aitavad peletada meeldivad seltskondlikud sündmused, teinekord on hea aga lihtsalt kellelegi kurta, kui on raske aeg. Ära pelga, et sõpradelgi on kiire. Nad ütlevad Sulle ilmselt, kui tulla ei saa, aga tõenäoliselt on neil hea meel, kui teed ettepaneku kohtuda. Neil on suuresti samad probleemid ja vajadused mis Sinul ning on rõõmsad, kui keegi neid kodust välja tirib.

Kui tunned, et seekord on talv teistmoodi ja tavapäraste vahenditega oma enesetunnet normaliseerida ei saa, küsi igaks juhuks nõu arstilt või psühholoogilt.