Ma ei mäleta, kust ma seda kuulsin, aga igatahes on keegi Zig Zigular öelnud tsitaadi: “You don’t have to be great to start, but you have to start to be great.” Mu meelest on see üks parimatest, mida kuulnud olen.

Sa ei saa parimaks, kui sa ei alusta ning sa ei saa oodata, millal oled parim, et alustada. Pead nägema vaeva, valima raja, mida mööda minna, et saada parimaks.

Oletame, et sa oled tegelenud spordiga väikesest peale. Sul on idee saada sportlaseks ning hakata tõsisemalt asjaga tegelema, kuid sa kardad. Kardad, et ei saa hakkama ning naeruvääristad end. Sa isegi ei proovi mõnele võistlusele minna, sest kardad viimaseks jääda.

Aga mida proovimine halba teha saab? Mitte midagi. Sa saad ainult väärtusliku kogemuse ja end proovile panna. Sa ei pea olema kõigist parem. Mine lihtsalt kohale ja anna oma parim. Mine lihtsalt trenni, otsi omale treener ning tee asjaga algust.

Räägi talle, et oled algaja ning tahad tõsisemalt spordiga tegelema hakata. Räägi talle, et sul on unistus ning meeletu tahtejõud midagi suurt korda saata. Ta toetab sind ning sa tunned, kuidas su elu hakkab 110 km/h kulgema läbi erinevate hetkede ja eneseproovile panekutega. Lihtsalt astu esimene samm.

Ma olen nii mitmeid kordi kuulnud seda, kuidas kellelgi on unistus, kuid mida ta ei täida, sest arvab, et ta pole sellega alustamiseks piisavalt hea või veel on liiga vara. Ta ootab n-ö seda õiget aega ja teadmist, et nüüd on õige aeg. Seda õiget aega ei tulegi. Ainus võimalus see hetk enda juurde tuua on teha praegusest hetkest õige hetk.

Lõpeta see muretsemine ja enda alavääristamine. Sa oled andekas, sa oled võimas — alusta nüüd sellega, mida alati oled teha tahtnud. Olgu selleks spordiga tõsisemalt tegelemine või lauljaks saamine. Sa võid praegu esineda vaid oma sõpradele, kuid aasta pärast võid lehvitada otse-eetris meile Eurovisioonilt. Alusta, et saada parimaks!