Sel juhul palju õnne, oled saabunud koolistressi randa, millest välja ujumine pole just kõige kergem. Soovitan istuda iseendaga vaikuses maha ning arutada läbi, mis eesmärgid Sul on. Mida soovid selle õppeaastaga saavutada? Milles oleks vaja rohkem abi, milles oled niigi piisavalt hea? Pole vaja minna endast välja, kui tundub, et keegi teab midagi Sinust paremini. Usun, et oled mõnes teises aines või alal palju andekam ning teed ka kõige hullemale tuupurile silmad ette.

On lihtsalt ained, mille oskamine on meile kaasa antud ja mille omad mitte. Paljud ei oska matemaatikat ja füüsikat, paljud ei oska ajalugu ning inglise keelt. Kuid kõik on mingil määral õpitav. Selleks panegi endale paika eesmärgid, mida soovid saavutada. Kui vajad abi, küsi. Kindlasti leidub keegi, kes oskab Sind kurssi viia teemadega, milles vajad abi. Ära piitsuta end tagant, võta asju mõistusega. Eelkõige aga rahulikult. Oled kõigest inimene, kelle pea pole prügikast, mis peaks kõike kinni pidama. Läks siiski midagi untsu? Ära muretse, järgmisel korral, järgmise teemaga läheb paremini. See ei ole veel maailma lõpp.

Ikka ei suuda rahuneda? Siis võta enda jaoks aega, sõida maale vanaema juurde või naudi lihtsalt mõnusat pärastlõunat kuumas vannis või dušši all. Need on lihtsad viisid, mis meid rahustavad. Ürita enne uinumist kuulata kergemat, rahulikumat muusikat ning ära tegele vähemalt tund aega ärritavate, pead murdvate asjadega, sest siis saab mõistus end vaikselt puhkamislainele sättida ning uni on parem tulema. Peale kooli ära asu kohe arvutisse või ninapidi raamatuse. Tee endale üks mõnus, parajalt magus tee ning sea sammud teleri ette ja lõõgastu. Puhka ning siis alles tegele kodutööga.

Koolis tundidesse astudes, ära karda, ka õpetajad on inimesed. Nad mõistavad, kui seletada. Nad saavad aru, et kõiki ei saa võtta ühe mõõdupuuga. Kui ka õpetaja kurjustab vahel klassi ees, ära võta isiklikult. Ka temal võis olla paha päev või lihtsalt püüab teid rohkem tööle motiveerida. Lihtsalt tuleb olla ise armas ja hea ning kõik laheneb imeväel.

Neid lihtsaid nippe järgides on minu enesetunne igatahes parem. Isegi matemaatika tunnis ei sukeldu ma paaniliselt raamatuse, et õpetaja ometi mu kohalolekut ei märkaks ja mind ei küsiks. Vaid ma pärin ning proovin arusaamatule osale leida vastuseid. Nii soovitan ka teile, mu kallid kaasvõitlejad. Rahu iseenesega ning kindlad sihid on need, mis viivad meid eduka lõpuni. Ilusat kooliaega ning meeldivat no-stress-time´i.