Noorte hääl uuris Epp-Leenult, milliseks hindas neiu täna toimunud eksami raskusastet.

"Ei saa öelda, et eksam kerge oleks olnud, sest see on siiski üsna mahukas kirjatöö. Tuleb ju järgida kindlaid reegleid ja kõigile on teada, et eesti keel ei ole väga kerge. Samas olid üsna lihtsad teemad, sarnased varem harjutatutele," ütleb Epp-Leen, kes ei julge veel prognoosida tänase soorituse õnnestumist, sest isegi kui endale võib tunduda, et teema on hästi omandatud, võib hindaja hoopis teistmoodi arvata.

Eksami sooritamiseks oli aega kuus tundi. Epp-Leenul kulus selleks üle viie tunni. "Lugemisosa läks kiiremini, kirjandi kirjutamine võttis veidi kauem aega."

"Lugemisosast tundus kergeim Priit Hõbemägi essee tänapäeva meedia teemal. Kuigi on soovitatud valida lugemine ja kirjutamine samast variandist, leidsin ma, et mul on palju kergem kirjutada soovidest ja nende poole püüdlemise võimalikkusest. See teema tundus mulle põnevam, sest seda on võimalik laiemalt käsitleda. Samas on ilmselt ka suurem võimalus täiesti mööda kirjutada," räägib neiu, kelle koolikaaslased nõustusid sellega, et teemad olid üldiselt head.

Epp-Leen eelistaks kindlasti osaoskuste eksamit kirjandile. "Eelistan praegust eksamivormi, sest sellega mõeldakse ka nende peale, kes just kirjutamise fännid ei ole. Palju kergem on hakata kirjutama, kuid nii-öelda meeleolu tekitamiseks on ees tekst. Kui hästi läheb, võid sellest kirjandisse näiteidki leida."

Epp-Leenu ootavad veel eksamid ees sellistes ainetes nagu ühiskõnnaõpetus, inglise keel ja ajalugu. "Eksamieelsed päevad kuluvad kindlasti kogu materjali üle kordamisele. Samas on suur töö juba ära tehtud ja tunne on hea," ütleb tragi neiu.