„Konverentsil astuvad üles inimesed, kes on selle teemaga ühel või teisel moel kokku puutunud. Tahame noorteni tuua nende inimeste vahetu kogemuse,“ sõnas Tõrva Noortevolikogu esimees Triin Jaansalu. „Noorte alkoholi ja teiste mõnuainete tarbimine on ühiskonnas suur murekoht. Leidsime, et peame noortevolikoguga siin ise midagi ära tegema,“ lisas Jaansalu.

Konverentsil astuvad üles psühholoog Anna Haasma, kes räägib kanepi tarbimise nähtavatest ja varjatud mõjudest. Politsei- ja piirivalveameti vanemkorrakaitseametnik Marina Paddar räägib alkoholi poolt põhjustatud õnnetustest. Tulemas on ka Valgamaalt pärit näitleja ja laulja Kethi Uibomägi, kes räägib, kuidas elada ilma alkoholita ning milline mõju see on tema elule. Näitleja Silver Kaljula toob noorteni katkendeid oma monoetendusest ning räägib kogemustest narkootikumide ja alkoholiga. Päeva lõpetab Mihkel Raud, kes ise pole 20 aastat tilkagi alkoholi joonud, räägib sellest, kuidas mõnuainete tarbimisringist välja tulla.

„Meie eesmärk pole noortele lugeda manitsusjuttu, vaid läbi inimeste kogemuste näidata, et elada on võimalik ka teisiti. Igaüks peab enda jaoks jõudma otsuseni mõnuainetest loobumiseks. Keegi seda sundida ei saa,“ ütles esimees Jaansalu.

Konverentsi on rahastatud läbi Eesti Noorteühenduste Liidu osaluskogude projektifondi.

Tõrva Noortevolikogu on 2010. aastal loodud Tõrva linna noorte esinduskogu, kuhu kuuluvad 14.-26. aastased noored. Esinduskogu ülesandeks on eelkõige Tõrva noorte huvide esindamine Tõrva linnas.

Eesti Noorteühenduste Liit on katuseorganisatsioon, mis ühendab üle 60 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.