Mis on su väärtused, mida pead elus oluliseks?

Mida sa pead elus oluliseks? Kui sinu jaoks on oluline näiteks vabadus planeerida oma aega ise, siis töö, mis eeldab kindlatel kellaaegadel ühes kohas viibimist ei tee sind pikas plaanis õnnelikuks. Mõtle aladele, mis võimaldavad sulle sellist vabadust.

Mõtle asjadele, millega tahad igapäevases elus pidevalt tegeleda.

Mis on su kired, milles oled hea?

On inimesed, kes teevad tööd, mida nad ei naudi ja on inimesed, kelle kirg ja hobi ongi nende tööks. Kumb tahad olla sina? Millised erialad on seotud sinu hobidega?

Millises maailmas sa tahaksid elada? Mida sina saaksid sellise keskkonna loomiseks teha?

Meil on võimalus ise kujundada keskkonda, milles me elame. Mõtle muutustele, mida tahaksid näha end ümbritsevas. Kas on mõni eriala, mis aitaks suurendada sinu võimalusi nende muutuste esilekutsumiseks?

Unusta raha, sa müüd oma aega.

Öeldakse, et aeg on raha, kuid tihti unustatakse, et raha on otsa lõppemise korral on võimalik juurde teenida, aga kui aeg on otsas, siis jäädavalt. Ära ohverda oma aega raha nimel, leia kuldne kesktee!

Sa ei pea otsustama kohe, avasta ennast ja maailma!

Väga paljud tudengid jätavad oma õpingud esimese ülikooliaasta järel pooleli kuna tuli välja, et nad olid valinud vale eriala. Pärast keskkooli ülikooli tormamine on valik, mitte kohustus. Õpi ennast tundma ja avasta, mis maailmal pakkuda on ning tee seejärel juba teadlik valik.

Ole ise enda ülemus.

Kus on öeldud, et sa pead töötama kellegi teise jaoks? Kui sul on oskusi, mille järele on nõudlus võid oma teenuseid pakkuda otse klientidele.
Jah, sellega kaasneb vastutus näidata tulemusi, aga kas sama ei kehti ka palgatöö kohta?

Allikas: Marko Laanes