Kokku kandideeris seitsmest Nõmme koolist 78 õpilast, kellest lõpuks 39 said osaleda õpilasvahetuses. Vahetusest võtsid osa Nõmme põhikool (NPK), Nõmme gümnaasium (TNG), Kivimäe põhikool (TKPK), Pääsküla gümnaasium (TPG), Rahumäe põhikool (RPK), Nõmme erakool (ERA) ja Muusikakeskkool (TMKK).

Õpilased, kes osutusid väljavalituteks, ootasid teisipäeva suure huviga – see oli seda väärt, kuna saadi palju uusi kogemusi ning tutvusi. Teisipäeval nähti teiste koolide elu, õpilasi ja õpetajaid, mida igapäevaselt teha ei saa.

Õpilased olid päevaga väga rahul. Arvamused olid üldjoones samad. Arvamusi õpilastelt, kes osalesid õpilasvahetuses:

Gretel Jaanisoo käis Kivimäe põhikoolis, õpib RPK’s - Jäin väga rahule kuna klass oli tore. Alguses oli küll veidi imelik istuda võõras koolipingis ja koolis, aga pärast oli juba väga tore. Lahe oli ka kogeda olukorda, kuidas ligi poole väiksema õpilasarvuga koolis on õppida. Kool oli väike ja tore.

Karina Nikker käis Nõmme erakoolis, õpib TNPK’s – Läksin õpilasvahetusse arvamusega, et erakoolides on kõik karmim. Kartsin väikest klassi - 11 õpilasega, kuna mina käin 30 õpilasega klassis. Nii suures klassis ei pööra kõik sulle tähelepanu, kuid nii väikses, kui oli Nõmme Erakooli 9. klass, ei jää ükski köhatus või muu piinlik hetk märkamata. Nõmme erakooli õpetajad olid nooruslikud, toredad ja väga abivalmid. Tüdrukud kui ka poisid tundusid sõbralikud ja üsnagi avatud.

Leiu Tõnissaar käis Rahumäe põhikoolis, õpib TMKK’s – Olin oma päevaga 100% rahul. Sain väga toreda, sõbraliku ning avatud klassi. Kõik õpetajad olid samuti toredad ning koolimaja oli väga-väga ilus. Kõik õpilased ja õpetajad olid hästi avatud ning abivalmid, näiteks kui ma klassi üles ei leidnud.

Paljud vahetusõpilased pakkusid välja idee, et vahetust võiks korraldada laiemalt ehk üle Tallinna. Kindlasti tahetakse seda üritust näha veel, sest õpilaste arvamus oli väga positiivne. Kui kuskil pakutakse välja vahetusõpilaseks minemist, siis kõik õppurid võtke sellest kinni, sest see on seda väärt!