See on teema, mille üle on viimaseid nädalaid, kuid või isegi aastaid
vaieldud on. Sügisel sai mul 10.aastat võistlustantsuga tegelemisest. Minu treeningpäevad on üsna pikad. Lõpetan kõige varem treeninguid (on erandeid) 19.30 ning kõige hiljem 21.00. Lõppevad küll hilja, kuid mitte nii, et ma käingi kaks korda nädalas trennis, vaid mul on trennid 5 korda nädalas. Lisaks treeningutele on ka enamus nädalavahetustel võistlused, mis kõik ei asu Eestis. Korra kuni kaks veedan oma nädalavahetuse Eestist väljas.

Koolist nii palju, et nagu enne mainisin, siis käin hetkel 9.klassis. Samuti olen 7.aastat saanud kooli lõpetatud kiituskirjaga (üks aasta jäi kiituskiri kahjuks saamata). Tahaksin rääkida veidi oma päevaplaanist ja oma aja planeerimisest. Et ma saaksin kõik päevased tegevused ära tehtud on mul märkmik, kuhu kirjutan kellaajaliselt, kus mingi tegevus asub ja mis kell see hakkab. Ausalt öeldes ilma märkmikuta tunnen ennast nagu peata kana. Minu päevaplaan näeb enamasti välja selline:

•7.00 äratus ja kooliks valmistumine
•7.45 kooli minek
•8.05-15.00 kool
•15.15 kodus
•Nüüd oleneb treeningutest, olen ma trennis- vahel 17.00-19.30. Vahel
15.50-21.00, vahel 18.30-21.00.
•Koju
•Söön
•Õpin kuni kella 22.30/23.00
•Hiljemalt kell 23.30/00.30 lähen magama

Koduste tööde kohta võin öelda nii, et mul on päevas 7 tundi keskmiselt ning järgmiseks päevaks on tavaliselt õppida kuni kõigis ainetes, kus umbes kolmes aines on töö. Nagu päevakavast näha, siis õpin ma päris kaua ja tegelikult ei ole see minu vanusele normaalne aeg, millal õppida ja hiljem magama minna. Aga kõigele vaatamata saab hakkama, kuna on vaja hakkama saada.
Kõige paremini olen ma õppimiskoormusest ülesaanud sellega, et mul on alati midagi teha. Treeningud ja teised huvid annavad mulle mingi kohustuse ja kui kodune töö jääb tegemata, siis jääb see mu enda südametunnistusele kripeldama.
Kuigi antakse palju õppida ei tohiks küll suurem osa lapsi viriseda, et neil ei ole aega huvide jaoks. Ma olen 10 aastat tegelenud 5 korda nädalas 3-6 tundi päevas võistlustantsuga ning olen peaaegu iga aasta lõpetanud klassi kiitusega ning tulnud oma valla üheks parimaks õpilaseks. Samuti saan tegeleda laulmisega ja osa võtta koolis aktiivselt erinevate esinemiste ja üritustega. Ma loodan, et
see lõi paljudele noortele mingi lambikese põlema, et oma huvidega tegelemine ei tohiks jääda kooli taha kinni. Astuge oma mugavustsoonist välja ja hakake tegutsema, mitte ärge süüdistage kõrvalisikuid!