„Külastajate ja võistlejate arvu suurenemine igal aastal näitab, et kutseharidus on muutumas järjest populaarsemaks,” ütles Noor Meister peakorraldaja Pille Laaksonen. „Kindlasti on sellest palju kasu nii võistlejatele, külastajatele kui ka tööandjatele, kes leiavad tihtipeale just võistlejate seast endale tulevased professionaalsed töötajad.”

„Pinge oli suur, pidin kuue tunniga valmistama piduliku tordi ja mind jälgisid tuhanded silmapaarid,” ütles Eesti parim noor kondiiter Helen Laht. Tema sõnul annab esikoht talle kõvasti enesekindlust ja kindlasti avab see tulevikus uusi uksi. „Üritus oli võimas, lisaks kondiitritele võistlesid veel 23 eriala õppurid ja palju oli külastajaid, kellel oli hea võimalus tutvuda erinevate ametitega,” selgitas Tallinna Teeninduskooli kasvandik Laht.

Veel selgitati välja Eesti parim noor müüja, majutusteenindaja, mehhatroonik, florist, juuksur, pagar, ehituspuusepp, tisler, ehitusviimistleja, plaatija, maastikuehitaja, infotehnoloog, veebidisainer, graafiline disainer, müürsepp, logistik, puhastusteenindaja, elektroonik, elektrik, rätsep, keskkonnatehnika lukksepp, hooldustöötaja ja restoraniteenindaja.

Noor Meister toimus 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses. Üleriigilistel kutsevõistlustel võtsid 24 võistlusalal mõõtu pea 350 kutseõppurit, külastajatele olid avatud kümme töötuba ametite proovimiseks ning kutseharidusmessil osales 32 ametikooli üle Eesti. Suursündmus toimus teist korda ning eelmisel aastal osales 300 võistlejat ja üritust külastas pea 5000 inimest. Sissepääs kõigile oli tasuta.

Kutsehariduse suursündmuse Noor Meister 2014 võistlustulemused asuvad SIIN!
Noor Meister 2014 pildigalerii on leitav SIIT!

Suurüritust korraldas Sihtasutus Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi, erinevate partnerite ja toetajatega. Noor Meister 2014 suurtoetajad on Eesti Kaupmeeste Liit, Eesti Mööblitöötjate Liit, Eesti Ehitusettevõtjate Liit, Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit ja Wienerberger.