Olen alates 14. eluaastast kõik suvevaheajad tööl olnud. Olen teinud juhutöid, kuid olen oma suvevaheaja veetnud ka maasikapõllul ja kohvikus teenindades. Seda kõike oma vabal valikul!

Miks ma eelistan suved tööd tehes veeta? Sest mind on õpetatud, et tasuta lõunaid ei anta: kui tahad midagi osta, kogu raha; kui tahad minna koolireisile, teeni see välja!

Minu jaoks on ainult positiivne, et saaksin teha rohkem tööd ja võib-olla laieneks laste töötamise piiranguid kärpides ka ettevõtete valik, kuhu tööle minna saaksin. Sellisel juhul saaksin astuda ellu kogemustega ja nagu kõik teavad, ilma kogemuseta on pärast keskkooli või ülikooli lõppu ikka tööturul päris raske läbi lüüa. Vahet pole, kas korjan suvi otsa maasikaid või rügan klienditeenindajana kohvikus, minu töökus ja kogemustepagas annavad mulle CV-s palju juurde!

Saan aru, et paljudele noortele makstakse mustalt ja paanikas emad seletavad, et nende võsuke peab nii halbades töötingimustes töötama. No, pole see asi nii hull midagi. Miks mina pean kannatama sellepärast, et "need noored" ei oska enda eest tööturul seista või lihtsalt ei viitsi midagi enda jaoks ära teha?

Hea lugeja, mis sina arvad? Anna teada noortehaal@delfi.ee!