"Olen 17-aastane neiu ning töötan ühes vanalinna toitlustuskohas. Töötunnid on tihti kella 2ni öösel, kuigi alguses tööle minnes lubati, et töö lõpeb kella 24-st kui restoran suletakse. Kuna kliente on palju, siis hoitakse kohta kauem lahti. Meil on kindel tunnipalk, kuid olen kuulnud, et osades kohtades saab öösel töötamise eest rohkem tasu. Kas see vastab tõele, et öösel töötamise eest peaks saama rohkem tasu?"

Esiteks kokkulepe, mille kohaselt alaealine töötaja kohustub tegema tööd kell 20.00 kuni 06.00, on tühine (§49 lõige 1), see tähendab, et alaealise töötamine öösel kella 2-ni on keelatud.
Erand on ainult juhul, kui alaealine teeb kerget tööd kultuuri-, kunsti-, spordi- või reklaamitegevuse alal täiskasvanud järelevalve all kell 20:00 kuni 24:00 (§49 lõige 2).

Mis puutub tasusse, siis tõesti, öösel töötamise eest peaks saama rohkem tasu. Tasu öösel töötamise eest on 1,25 kordne (§45 lõige 1), kui ei ole kokku lepitud, et töötasu sisaldab tasu ööajal töötamise eest. See tähendab seda, et töölepingus võib kirjas olla, et töötasu on 4,5 EUR bruto (sealhulgas sisaldab öötöö tasu). Sellisel juhul ei saa muidugi olla tegemist miinimupalgaga, sest miinimumpalk ei saa sisaldada 1,25 kordset tasu. Kui töölepingus sellist punkti ei ole, tuleb iga tunni eest, mis on töötatu vahemikus 20.00-06.00 maksta 1,25 kordset tasu.