"Töölepingus on palgamaksmise kuupäevana kirjas 7. kuupäev. Augustikuus langes see kuupäev reedesele päevale. Tööandja kandis palga väidetavalt üle reede hilisõhtul ja palk jõudis minu kontole esmaspäeva hommikul. Pankade vahelised ülekanded nädalavahetusel ei liigu ning ülemuse arvates on tema igati seadusekuulekalt käitunud. Samas on palga hilinemist varemgi juhtunud. Kas taolises olukorras võib lepingu üles öelda ja viiviseid nõuda?"

Nii tööandja kui töötaja peavad töölepingu täitmisel käituma heauskselt. Töötajal tekib lepingus kirjas oleval palgapäeval õigustatud ootus (k.a reedel). Tööandja peab omalt poolt tegema kõik endast oleneva, et töötasu õigeks tähtpäevaks töötaja pangakontole jõuaks.

Töötaja võib lepingu erakorraliselt üles öelda juhul kui tööandja on töölepingut oluliselt rikkunud (TLS §91). Oluliseks rikkumiseks ei saa lugeda ühekordset hilinemist töötasuga. Oluliseks rikkumiseks saab lugeda järjepidevat töötasu hilinemist, jättes tähelepanuta mitmekordsed töötaja poolsed pretensioonid. Töötaja peab ülesütlemist põhjendama ning avaldus tuleb esitada kirjalikult. Töötaja poolse erakorralise ülesütlemise puhul on hüvitisena ettenähtud töötaja kolme kuu keskmine töötasu (TLS §100 lõige 4)

Viivist on õigus nõuda alates palgapäevale järgnevast päevast kuni päevani, mis tööandja viivitatud summa välja maksab.

Loe rohkem SIIT!