Eesmärk on parandada Eesti noorte teadlikkust ühiskonnas toimuva kohta. Projekt koosneb kolmest osast: ühiskonnaõpetuse tundide läbiviimisest, vallavolikogu simulatsioonidest ning kokkuvõtvast noorte poolt tehtud ajalehest „Meie meel(est)“, mis ilmub detsembri lõpus ning mille lugusid ka Noorte häälest lugeda saab.

Vallavolikogu simulatsioonidega tahetakse noortele näidata, millega omavalitsuste juhid tegelevad, milliseid otsuseid vastu peavad võtma ning mis kõige tähtsam – kuidas noored ise saaksid tähtsates otsustes kaasa rääkida. Ajalehest „Meie Meel(est)“ saab väljaanne, mis sisaldab põnevaid ja mõtlemapanevaid artikleid kodanikuühiskonna ja demokraatia, kohaliku algatuse ning ideede elluviimise teemal.

Eesti Külaliikumine Kodukant alustas oma tegevust mitteformaalse liikumisena 15 aastat tagasi. Liikumine Kodukant koondab maakonnaühenduste läbi ligi 5000 aktiivset maainimest. Käesoleva aasta septembris alustas tegevusega projekt “Kodanik Noor, võta sõnast”. Projektijuhiks on külaliikumise Kodukandi juhatuse liige ja organisatsiooni noortevaldkonna aktivist Deivi Sarapson.