Otsustasin selle teha koos särava neiu Merikesega, kelle blogi saab lugeda !siit!, ning teemaks valisin produktiivse päeva veetmise nipid. Nimelt on ilmselt meil kõigil (minul vähemalt kindlasti) päevi, kus tean, et tahan võimalikult palju tehtud saada. Tihti on see näiteks laupäev. Juba reede õhtul sean oma mõtted töisele lainele, ärkan laupäeval suhteliselt vara ning asun asja kallale! Produktiivne päev tähendab muidugi erinevate inimeste jaoks erinevat asja, kuid minu to-do listi kuuluvad tavaliselt: koristamine, blogipostituste valmistamine, trenni tegemine, kirjutamine, lugemine ning paljude-paljude dokumentide kallal töötamine arvuti taga (olgu siis see seotud kas koolitöödega, e-mailidega või maakonna noortekogu dokumentidega). Kui soovid sinagi mõnel päeval võimalikult palju korda saata, siis minu nipid on järgnevad:

1. Loo omale mõnus töö-keskkond.
Proovi välja selgitada, kas sulle meeldib rohkem töötada vaikuses, tasase inspireeriva muusikaga või hoopis valjude pop-lauludega. Kui võimalik, lülita välja mobiiltelefon ning sulge arvutis sotsiaalmeedia kanalid, need tõmbavad kahjuks kohutavalt palju tähelepanu asjadelt eemale. Tee endale näiteks tassike teed, korrasta laud või mõnu muu tööpind, et ka silmal oleks ilus vaadata, nii hakkab mõte paremini tööle ning töö ruumis on mugavam olla. Kindlasti ei tohiks tegelikult töötada voodis (mina olen siin küll väga süüdi!), kuna see toob endaga kaasa uinumise raskenemise. Aju hakkab automaatselt seostama voodiga töötamist ning siis on ajul raske aru saada, miks sa ühel hetkel ootad, et ta voodis ennast välja lülitaks.

2. Tee omale "to-do" list.
Esimesele kohale sean asjad, mida pean kindlasti ja ruttu ära tegema, ehk siis sean asjad tähtsuse järjekorda.

3. Sea endale ajalised piirangud.
See ei pruugi kõiki aidata, kuid mind aitab see kindlasti! Kui tean, et mul on näiteks vaja täna valmis kirjutada kolm blogipostitust, panen endale selleks konkreetse ajalimiidi, kuna muidu võin sellesse liiga kauaks sukelduda ning teisi asju teha ei jõua.

4. Ärka vara, söö hommikust.

5. Keskendu korraga vaid ühele asjale.
Just nii saad kõige rohkem asju tehtud. Tihti arvatakse, et mitme asja korraga tegemine viib sind mööda kõige kiiremat teed pidi soovitud eesmärgini, kuid leian, et vähemalt minu puhul see küll ei toimi.

6. Premeeri ennast!
Lisan tihti oma tegemiste listi ka mingisuguse väga mõnusa asja, nagu raamatu lugemine või vannis käik. Midagi, mida tõeliselt naudin ning mis motiveerib mind mu väga produktiivset päeva veetma. Ning minu jaoks on kõige parem preemia alati see, kui saan kõik tehtud, mis soovisin! Üks parimaid tundeid maailmas. :)

Merikese nipid:

I´m not gonna lie..ma olen päris uhke enda üle, et enamus mu päevadest on nii produktiivsed kui võimalik. Peatun ainult siis kui keha hakkab vastu lööma ehk jään haigeks vms. Kui tahate teada minu nippe produktiivse päeva jaoks siis keep reading. :)

Ärka varakult üles! Varakult ei ole kell 9, vaid ikka kell 6/7 nädalavahetusel ning 5/6 tööpäevadel. Vähemalt minul töötab pea palju paremini hommikuti kui öösel.
Esimese asjana joo 0,5 l vett, et energia sisse saada.
Pärast hommikusööki tee list tegevustest, mida pead sel päeval tegema.
Tee kõige keerulisemad ülesanded esimesena ning seejärel liigu väiksemate ülesannete juurde.
Ära unusta söögikordi ja puhkepause.

Kui sa tunned, et sa ei taha midagi teha siis proovi seda ülesannet teha kasvõi ainult 5 minutit, kuid ära viska lihtsalt käega. Arvatavasti läheb aeg töökäigus nii kiirelt, et unustad ennast sellesse ja peagi saab ülesanne täidetud. Ja mis kõige tähtsam, ära unusta nautida enda päeva! Päikest!