Noored on meie kõigi tulevik. Varem või hiljem saavad neist inimesed, kes juhivad riiki ja viivad maailma edasi.

Suhtlusportaalis viidi läbi küsitlus: "Milline on Sinu arvamus nendest noortest, kes ööbisid kaupluse H&M uste taga? Kes on Sinu arvates vastutatav?"

Arvamusi oli erinevad, toome lugejateni 18 vastust. 

Eva-Maria: "Mul on jumala ükskõik, aga minu arvates on nad idikad."

Sabrina: "Ma ei tea, kuna H&M on suhteliselt mõttetu pood, ma ei tea, vanemad lubavad, nemad peaksid ka vastutama, aga noh, keegi seal küll ei valvanud neid."

Elina: "Ma kõndisin nendest mingi 23:00 mööda ja purskasin naerma, pole sõnu."

Mariann: "No kuule, pubekad on pubekad, kes siin ikka vastutavad? Kui nad nii väga seal olla tahtsid, siis võisid ju vanematele valetada, et lähevad sõbranna poole või midagi sellist. Las siis istuvad kuskil kui väga tahavad."

Laura-Liis: "Minu arvates oli see puhas mõttetus. Milleks istuda ukse taga? Et saada omale paar tühist hilpu. Saage, lapsed, aru, teie vanemad vastutavad teie tegude eest. Aga minu arvates on see ikka väga loll tegu."

Sandra: "Ööbiks ka, kuna esimesed 10 või 20 said 100 euro väärtuses kinkekaardi."

Viktoria: "Nad on maailma kõige lollimad inimesed!!!!! Imelikud inimesed. Peaks hullumajja viima."

Aleksandra: "Mulle oleks see väga alandav mingi poe ukse taga ööbida raha pärast. Vastutavad on nende vanemad loomulikult."

Tiina: "Mul oleks küll piinlik sellist asja teha."

Elizabeth: "Nad on lihtsalt peast veidike lollid, nad oleksid võinud selle ajaga kasvõi Soomes ära käia H&M-is, kus on ilmselgelt 2x suurem valik ja paremad riided, aga pole hullu ja no, kui laps on alla 18, siis ilmselgelt vastutab tema vanem."

Karoli: "Ma ei saa üldse aru, mis selle mõte oli? Kõik saavad sinna poodi mina iga kell, nii et jah."

Helen: "Ma arvan, et nendega pole kõik korras, ma ei saa aru, milleks seal ees passida, kui sa saad kodus sooja teki all ära magada ja siis hommikul sinna minna, kui see avatakse. Mis mõttes vastutavad?"

Viktoria: "Noh see H&M-i ukse taga ootamine on niii mõttetu ju, kui tahade riided osta, siiss palun väga, igal pool on kauplused. Kes on minu arvates vastutav, ma nägin oma sõbrannasid, ma mõtlen, et nemad."

Laura: "Mõned rääkisid, et tore kogemus oli, aga ma nagu ise küll poleks seal ukse taga maganud."

Kelly: "Midagi ei arva halba, aga kui asi seda väärt on, siis miks mitte. H&M on siiski ju hea kvaliteediga ja hea stiilsete riietega pood. Inimestel peab hea tervis olema ka. Mina läksin sinna oma sõbrannadega näiteks kella poole üheksaks hommikul. Ma ei tea, aga turvad suht vaatavad neid + see poiss, kess 100-eurose kinkekaardi sai, tuli samal ajal kui meie ja trügis!"

Kris-Marii: "Minu meelest on see lihtalt nõme, kui sa ööbid mingi kaupluse ukse taga või midagi sellist, sul on aega neid poode veel külastada ja kaupa tuleb alati rohkem juurde."

Roberta: "Vabandust, aga need inimesed on idioodid. Kahju, kui teie vanemad teile raha ei anna, aga riided, mis teile paari aasta pärast juba väiksed on, ei ole väärt sellist enesealandust."

Mery: "Minu arvates on nad suhteliselt lollid. Mitte ükski pood ega kinkekaart, mis seal jagati, pole neid haiguseid väärt. Õues on vaevalt 7 kraadi sooja ja magamiskott ei hoia tihti nii palju sooja, olgu sul siis tekk ka või ei. Ma olen kuskilt kuulnud, et saadi sees ka magada, aga ei usu seda eriti. Vastutama peaksid vanemad, kes lubavad oma lapsi nii külmade ilmadega ööseks õue jääda ööbima, kuid ka lapsed ja politseil. Iseäranis viimased, kes peaksid olema teadlikud järgmistest paragrafidest:
§ 231. Alaealise liikumisvabaduse piirang
(1) Laps on kohustatud järgima avalikku korda.
(2) Alla 16-aastasel alaealisel on keelatud viibida ilma täiskasvanud saatjata avalikes kohtades kella 23.00–6.00. Ajavahemikus 01.06–31.08 on alaealisel keelatud viibida ilma täiskasvanud saatjata avalikes kohtades kella 24.00–5.00.

On häbi tunnistada, et ka minu õde oli üks nende noorte seast ja ei tea, mis pärast ta sinna läks lihtsalt külmetama. Pood on siiski pood ja see ei ole mõned nädalad Eestis, seega ei pea kohe avamisele minema või siis 12 tundi enne avamist kohale minema."

Sellised olid siis noorte enda arvamused just nendest noortest, kes ööbisid H&M-i poe ukse taga. Tuleks nüüd vaadata ja mõelda, kas vanemad tegid õigesti, et oma lapsi lubasid ööseks välja. Nagu teame, siis mõned vanemad lausa olid teadlikud, et nende lapsed on öösel poe ukse taga. Siin ei oska muud öelda, kui tuleks vaadata iseendasse ja mõelda, kas ja kuhu lubadakse lapsi ja miks.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada, milline on sinu arvamus, kas noore koht on öösel riidepoe ukse taga või mitte?