Debatti astuvad 3. valimisringkonnas (Nõmmel ja Mustamäel) kandideerivad poliitikud erinevatest erakondadest näiteks Wesse Allik (Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast), Gerd Tarand (Sotsiaaldemokraatidest), Õnne Pillak (Reformierakonnast) ja Taavi Simson (Vabaerakonnast).

Noortele suunatud avalike varivalimisdebattide eesmärk on panna Riigikogu valimistel kandideerivaid poliitikuid arutlema rohkem noorte teemadel ning anda noortele reaalne võimalus suhelda valimistel kandideerivate inimestega. Noortel on võimalus saada teadmisi ning teha seeläbi ka läbimõeldum otsus varivalimistel.

Varivalimised on Eesti Noorteühenduste Liidu korraldatav kodanikuhariduse projekt, mis toob 14-20 aastased üle Eesti valima ning arvamust avaldama. Varivalimised teeb poliitika ja ühiskondlikud teemad noortele atraktiivseks ja mõistetavaks, pakkudes lisaks valimissimulatsioonile ka noortele suunatud debatte, konkursse ja erinevaid simulatsioonimänge. Eesmärgiks on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning motiveerid läbimõeldumaid otsuseid langetama. Projekti abil viime noorte arvamuse avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega.