Noorte omaalgatusfond NAF annab noortele võimaluse loovaks lähenemiseks ning aidata noorel korraldada tegevusi, mis talle huvi pakub. Noortekeskuste noorsootöötajad on siinkohal abiks projektide kirjutamisel, ideede välja mõtlemisel ning aruandluse koostamisel.


Üks silmapaistvaim noorte omaalgatuse projekt on olnud Lasnamäe noortekeskuse ruumide ümberkujundamine, mis toimus kevadisel koolivaheajal 21.-25. märtsil ja sai nimeks „Tuun mai ruum". Võistlusest võtsid osa viis võistkonda ja kõik vajalikud vahendid muretseti NAF projekti vahendite eest.  Projektist valmis Noorte TV poolt viieosaline noortesari, mida näitas oma eetris Tallinna TV.


„Projekti tulemused pole vaid sihtrühma kuuluvate inimeste peas, vaid väga suur osa kogukonna liikmetest saavad selle projekti käigus teostatud tegevuste vilju nautida  ja seda veel pika aja vältel,"  kommenteeris Lasnamäe noortekeskuse koordinaator Peeter Taim.

Tallinna Noorsootöö Keskus annab toetust Kristiine, Lasnamäe, Nõmme või Põhja-Tallinna kogukonna arengut soodustavatele projektidele, mida võtab vastu ja hindab vastava piirkonna noortekeskus. Projekti esitamisel ja elluviimisel abistab Kopli, Kristiine, Lasnamäe või Pääsküla noortekeskus. NAF-i teeb eriliseks see, et hindamiskomisjon annab vastuse juba kahe nädala jooksul peale projekti esitamist.
 
Tallinna Noorsootöö Keskus on katusorganisatsiooniks seitsmele pealinna noortekeskusele, noorte infokeskusele ja  teabe- ja nõustamiskeskusele. Sihtrühma moodustavad eelkõige 7-26 aastased noored.