„Meie eesmärk on pakkuda Tartu ülikooli majandusteaduskonnas võimalikult praktilist haridust. „Kaleidoskoobi“ näol on tegemist omamoodi uuendusliku õppega, mis algab ettevõtlusõppe teooriaga klassiruumis ning pälvib äri- ja projektiidee elluviimisega,“ rääkis konkursi eestvedaja, Tartu ülikooli ettevõtluse õppetooli juhataja Mervi Raudsaar.

Raudsaare sõnul on kogu protsess äriidee alustamisest reaalselt toote või teenuse turule jõudmiseni kasulik teekond ettevõtlike noorte arengus. „Noortele on toeks nii õppejõud kui ka ideelabori mentorid, kes mõtlevad kriitiliselt kaasa ja küsivad toodet või teenust arendavaid küsimusi, et konkursi lõppvoorus oleksid vastamisi täna turul olevatele teenustele ja tootele lisandväärtust pakkuvad ideed,“ arutles konkursi eestvedaja.

Homme võistlema asuvatest ideedest toogem välja näiteks puidust käekellade tootmise, ehitustööliste rendifirma, isiklike jalgrataste väljarentimise teenuse, erivajadustega inimeste elu kajastava fotonäituse, tuletantsu treeningud, beebivoodite jm lastemööbli tootmise jpm. Tutvu kõigi „Kaleidoskoobil“ osalevate tiimidega.

22. mail kell 16 (Narva mnt 4) selgub, kes ettevõtlikest noortest sõidab Helsinkisse rahvusvahelisele idufirmade konverentsile SLUSH ja kes pälvib oma ideede teostamiseks muud auhinnad. Rahalised preemiad on välja pannud Tartu linn ja Tartu maakond. Sõitu Helsinkisse toetab Tartu ülikool. „Ajujaht“ valib välja ühe idee, mis pääseb uues voorus otse „Ajujahi“ 100 parema hulka.

„Kaleidoskoopi“ korraldavad TÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus, ideelabor ja ettevõtluse õppetool. Loe lisaks „Kaleidoskoobi“ lehelt.