1. Alusta läbirääkimisi oma saavutuste ettenäitamisega
Ei, see, et sind pole kunagi noortevanglasse saadetud, pole see. Siia alla kuuluvad head õppetulemused, vabatahtlik töö ja näitamine, et oled muud, kui lihtsalt naiivne teismeline. Mida rohkem positiivseid punkte enda eest välja suudad käia, seda parem!

2. Näita, et oled vastutustundlik ja saad ise hakkama
Töötad kooli kõrvalt või teenisid raha suvevaheajal ja selle asemel, et raisata kogu oma teenitu videomängude või muu sodi peale, oled Sa kogunud! Mõelda vaid, kui saaksid öelda, et tuleksid ainult oma teenituga toime ja vanematelt taskuraha küsimine jääb kaugesse minevikku! Seda peaksid kindlasti oma mampsile-papsile meenutama.

3. Lase isal oma nooruspõlve meenutada 
Kui Su isas on veel natukenegi mässumeelsust alles, siis ta mäletab, mis tunne on midagi tahta! Räägi talle neid asju, mis ta Sinu silmis maailma kõige legendaarsemaks isaks muudab ja räägi, et ta on Sulle eeskujuks.

4. Registreeru enne isaga rääkimist mootorratturi kursusele
Näita talle, et Sul on tõsi taga. Mitte miski muu ei näita Sinu vastutustundlikkust ja pühendumust paremini, kui see, et Sa ise oma turvalisuse peale mõtled.

5. Kaasa ta otsusesse
Jah, Sa oled endale välja valinud musta ja oranžiga Honda CB750, aga Sa tead, et Su isa tahab valikuprotsessist osa saada. Vali välja 3-5 ratast ja esitle neid talle. Küsi, millise tema valiks ja anna talle teada, milline ratas Sul pulsi lakke lööb.

6. Soeta endale varustus
Näita talle veelkord, kui oluline on Sinu jaoks turvalisus ja et Sa päriselt ka tahad seda. Vali need, mida rahakott võimaldab, kuid veendu, et varustus oleks 100% turvaline. Näita oma isale, et Sa pole kogunud raha ainult mootorratta jaoks, vaid ka varustuse. Geniaalne liigutus, mis näitab, et sa oled pühendunud, tark ja ettemõtlev.

7. Käi välja "meestevahelise sideme loomise" kaart. Või hoopis tütre ja isa?
Anna oma isale teada, et Sa ei taha lihtsalt sõita, vaid temaga koos. Räägi, kuidas Sa tahaksid minna koos temaga ekskursioonile ja kustumatuid mälestusi luua!

8. Tea detaile, õpi mootorrataste kohta kõike, mida vähegi saad!
Oluline on see, et mõistaksid, kuidas mootorrattad üleüldse töötavad. Õpi ka oma mootorratast ise putitama, Su isa on kindlasti uhke!

Lõpetuseks, mootorratta tahtmine on suur asi. Sa pead tõestama oma isale, et sul on soov, teadmised, koolitused, küpsus ja raha, et saada oma esimene mootorratas. Ole kirglik, aga mitte emotsionaalne! Planeeri oma käike, valmista ette argumendid ja ole mees! Ta austab Sind ja ehk tuleb ta noogutamise asemel hoopiski kampa!

Allikad: RideApart, Business Insider