Ära kritiseeri ennast. Suhtes olemine pole mingi staatuse sümbol. Kas oleksid parema meelega õnnetus suhtes kui õnnelikult vaba ja vallaline? Tõenäoliselt mitte. Sageli hakkavad inimesed end haletsema, sest arvavad, et kaaslase puudumine on nende süü. Võta parem paber ja pliiats ning pane kirja, mis on su head omadused. Äkki sa ei ole lihtsalt veel leidnud inimest, kellega tunned seda tõelist klappi.

Tee vigu ja tee neid palju. See on täiesti lubatud ja mitte keegi ei karista sind selle eest. Öeldakse, et vigadest õpitakse. Kui lähed kohtingule ja see kukub halvasti välja, siis mõtle, mis juhtus. Kas oli ikka sinu süü? Äkki te lihtsalt ei klappinud omavahel ja sinna pole midagi parata. Tähtis on aga see, et tunnistaksid endale oma vigu. Ära jää aga nukralt mõtlema, et elu ongi nüüd selline, vaid kui vead on teada, siis asu nende kallal töötama, et muutuda paremaks.

Tee asju üksi. See võib tunduda iseenesest mõistetav, aga nii on. Sul ei ole vaja kinno või kohvikusse minekuks kaaslast. Üksi olles saad aga kinno või teatrisse minna muretult. Sa ei pea mõtlema, kas teisele ka etendus meeldib ja siis pettuma, kui talle ei meeldinud. Tee elust enda jaoks seiklus. Mine linnapeale, avasta maailma, mine sinna, kuhu hing ihkab.

Pööra tähelepanu teistele suhtele. Sul on ka vanemad, vanavanemad ja sugulased, kes sinust hoolivad. Võib-olla on hea mõte nendega rääkida ja suhelda.

Tunne. Lihtne on oma tundeid maha suruda. Aga milleks peaksid seda tegema? Palju parem on oma tunnetest rääkida. Esiteks tunned end nii palju kergemalt. Teiseks oled enda tunnetest palju teadlikum ja tead täpselt, mida tahad.

Õpi ennast tundma. Tee erinevaid asju ja avasta midagi uut. Proovi tulla välja oma vanast rutiinist. Loomulikult aitab see juhul, kui seda soovid. Karta pole küll midagi. Äkki oled mõelnud aeg-ajalt, et tahaksid proovida mõnda pilli mängida. Või pakub sulle huvi hoopis rulatamine või sooviksid hoopis mingi muu alaga tegeleda. Keegi ei keela, mine ja tee. Mida paremini tead ennast, seda paremini oskad näha ka teistes neid omadusi, mida väärtustad. Teisisõnu oskad paremini leida enda kõrvale inimese, kellega sul on rohkem ühiseid huvisid.

Allikas: yourtango.com