Ah, et miks just töö? - Just sellepärast, et suvi on parim viis kooli kõrvalt midagi enda jaoks ära teha, raha on ju eluks vaja ja sellest võib saada noore jaoks tema karjääri algus. Kui noor käib tööl ja saab selle eest raha, siis ta saab aru, et seda tuleb täpselt nii palju, kui inimene ise selle heaks pingutab.

Tänu suvel tehtud tööle tahan ma ka nüüd kooli kõrvalt endale sobivat töökohta leida, et uusi kogemusi omandada ja mitte ainult koolist midagi õppida, vaid ka töö juurest. Kuna ma ise olen abiturient, siis pean ma juba mõtlema edasisele haridusele, ja et kuskile kaugemale õppima minna, siis on selle jaoks ka raha vaja. Noore tudengi elu on suhteliselt kulukas ja selle kõrvalt natukene teenida oleks suurepäraseks abiks. Ma ei väida, et suvel pidutseda ei tohi, vaid peab koguaeg tööl käima. Pidutsema peab ka ikka, kuidas sa muidu ennast suvel vabalt saad tunda?

Suve juures parimateks asjadeks on veel maasikad, vaarikad, sõstrad ja kõik muu hea, mis käib suve juurde. Mulle isiklikult meeldivad pühapäevased pannkoogid maasikamoosiga ja mõnusad koosviibimised sõpradega. Suvel tahaks ära teha palju asju, aga kõige jaoks ei jätku lihtsalt aega. Suvi tundub alati lühikeseks jäävat.

Aga varsti-varsti peab jälle kooli minema ja siis saab seda suve meenutada kui ühte head mälestust, mis meiega kogu eluks jääb. Alati peab olema positiivne ja mõtlema, et varsti tulevad jõulud, siis tuleb uus-aasta ja siis juba jaanipäev ning tulevane suvi tuleb kindlasti uus ja palju parem!