Räägitakse, et raha teeb õnnelikuks. Jah, teeb küll, kuid ajutiseks. Olen täheldanud, et riikides, kus elatustase on madalam kui Lääne-Euroopas või Ameerikas, on pere- ja sõprussidemed palju tugevamad. Nendes maades ei mängi raha nii suurt rolli. Raha on ajutiseks õnneks vajaminev asi. Sest kui meil raha küllalt on, muutume arututeks laristajateks. Nagunii ei ole meil teda kunagi küllalt, seega ei ole mõtet seda iga hinna eest juurde teenida. Siiski on meil teda vaja, et maksud maksta ning pere eest hoolitseda. Raha on vajalik, kuid selle ahne teenimine kaotab meis tõelised ja igavikulised väärtused.

Õnn on meie endi kätes. Meie põhimõtetest ja väärtustest sõltub see, kas me oleme õnnelikud või mitte. Õnnetunne ei ole materiaalne olustik meie ümber ega raha hulk, mida me omame. Õnn peitub lihtsates asjades, mida me tihtipeale ei taju. Lihtsad asjad on kasvõi oma kodu, mis paneb naeratama. Õnn peitub iseendaga üksiolemises, mille kaudu saame end analüüsida ning tehtu ja tegematajätmiste üle järele mõelda. Üksiolemine annab meile jõudu ja vastupidavust, et keerulistel aegadel hakkama saada. Õnn on kaunis loodus meie ümber, mida paljud meist ei märkagi, kuna tihtipeale on kiire. Vahest tasuks peatuda ja seda nautida ning vaikides vaadata. See toob hinge õrna rahu, mida me võib-olla pikka aega otsinud oleme. Kuid kõige suurem õnn on tugevad sõprus- ja peresidemed. Inimene, kellel ei ole sõpru, on õnnetu inimene. Sõpru ei ole vaja palju, piisab kasvõi mõnest. Puruvaene inimene, kellel on ainult üks tõeline sõber, on rikkam kui miljonär, kellel on sada sõpra.

Õnnelikuks teeb ka teistest hoolimine ning neile andmine. Me ei saa elada põhimõttega — mina pean saama. Inimsuhetes on üksteisest hoolimine ja andmiserõõm see, mis teevad õnnelikuks. Hoolimine on jõud, mis liigutab mägesid ja muudab iseloomu.

Veelgi tähtsamad on suhted perekonnaga. Nemad aitavad sind igati ning armastavad piiritult. Nende juurde oled sa alati oodatud, kui oled suureks kasvanud ja oma elu peal. Vastupidiselt Ladina-Ameerikale puuduvad Eestis ühtehoidvad pered. See on tingitud suurest saamahimust ja rahaahnusest.

Õnneks vajalik on kogu aeg meie ümber — perekond, sõbrad, puhas ja kaunis loodus ning kodu. Muud pole vajagi. Tuleb osata seda hinnata mis sul on, siis oledki õnnelik.