Kindlasti ootavad kõik vähemalt natuke kooliminekut. Meil saab näiteks valmis uus koolimaja. Tahaksin näha uusi õpilasi, uut kooli, kaheksas klass toob ka kaks uut ainet kaasa.

See-eest olen käinud ma kolmes erinevas koolis. Ühes maakoolis oli kohutav vägivald ja kiusamine. Kolmanda klassi laps ei osanud harjutust teha, ja minu klassijuhataja läks lihtsalt selle poisi juurde, võttis tal juustest kinni ja näpistas. Poiss nuttis päris valjusti, mis ajas õpetaja veel rohkem raevu ja õpetaja lihtsalt lõi teda laia käiega, külma südamega.

Saaremaal olen olnud kahes erinevas koolis. Õpetajate poolt on seal kiusamist vähe olnud, aga valus on vaadata, kuidas õpilased üksteist kiusavad. Üks algklasside õpilane kirjutas mulle kooli lõpus kirja: "Tere, kas sa oleksid palun minu sõber? Koolis mind kiusatakse ja tõrjutakse, keegi ei ole minuga ja mul on väga paha tunne, iga kord kui ma kooli tulen. Sina oled vanem ja saad juba asjadest aru. Palun hakka minu sõbraks."

Olin päris šokis. Segaseid tundeid tekitab see kooliaasta. Natuke nagu ootan, aga samas ei taha minna kooli jälle vaatama, seda kiusamist ja alandamist. Loodan, et see aasta midagi sellist ei tule.

Kirjuta essee teemal "Milliseid tundeid tekitab minus algav kooliaasta"! Loosi läheb 6 kasti Mesikäpp Dops küpsiseid!