Psühholoogid ja nõustajad on abiks just selliste probleemide puhul, kui miski on rõõmu ja rahulolu varjutamas, olgu selleks siis keerulised suhted, probleemid peres, pidev ärevus, motivatsioonipuudus või langenud meeleolu. Psühholoogid on spetsialistid, kelle tööks on inimest toetada, teda kuulata ja üheskoos arutades ka lahendus leida. Kui aga enesetunne on niigi halb ja pea muremõtteid täis, ei ole sugugi lihtne seda vajalikku tuge leida: kuhu üldse pöörduda? Kuidas see käib? Kui palju maksab? Ja järjekorrad nõustamisele on tihti päris pikad, eriti suvepuhkuste aegu.

Eelpool mainitud takistustele püüab pakkuda lahendust tugiteenuste osutamine internetis. Veebinõustamine on Eestis küll alles arenemas, aga aina levinum psühholoogilise abi variant, mille eeliseks on kerge kättesaadavus (vajalik on vaid internetiühendus) ja abivajaja võimalus jääda anonüümseks. Üldiselt ei pea veebinõustamise puhul pikalt järjekorras ootama, et abi saada, ning nõustamine toimub kas või koduseinte vahel. Veebinõustamise puhul leiab kogu nõustamise protsess aset internetis, kas kirjade või foorumipostituste vahendusel selleks loodud keskkonnas.
Eestis on veebinõustamiseks mitmeid võimalusi. Internetilehekülg www.enesetunne.ee on sellesse keskkonda justkui veebivärav, kust leiab nii hulganisti informatsiooni vaimsete häirete ja psühholoogiliste probleemide kohta kui ka viiteid teistele kasulikele veebisaitidele. Näitena võib tuua foorumi „Sa ei ole üksi“, kus saab muresid arutada ühiselt mõttekaaslastega, ning individuaalset nõustamist pakkuva lahendus.neti, kus sinu kirjadele vastavad psühholoogia eriala tudengid. Veel võib enesetunne.ee leheküljelt leida abipakkuvaid eestikeelseid äppe ja kasulikke eneseabi nippe. Kõik selleks, et vajalik tugi oleks kättesaadav kõigile.

Keegi ei pea oma murega üksi olema - sinu ümber on inimesi, kes tahavad, et sul hea oleks, ja on valmis sind kuulama. Tänu interneti levikule ja tehnika arengule on tugi Sulle lähemal kui kunagi varem. Olgu sind praegu vaevav mure suur või väike - kui tunned, et vajaksid tuge, uuri julgelt eespool kirjeldatud võimalusi ja viiteid. Sul pole midagi kaotada, võita aga võid selle käigus kas või uusi vaatenurki ja lisajõudu oma mure lahendamisel.

Nimetatud veebipõhiseid vaimse tervise teenuseid Eestis toetatakse Norra rahvatervise programmi raames.