Janet ja Marie-Helene enda sõnul narkootikumidega igapäevaselt kokku ei puutu. Janet tunnistas, et on vaid ühe korra Hollandis viibides kanepit suitsetanud, mis talle ei mõjunud.

Juba eksperimendi esimesel päeval saatis tüdrukuid edu - esimene seltskond, kellega nad tutvusid, olid neile nõus abi pakkuma ja narkootilisi aineid kohale tellima. Tüdrukud tunnistasid kaamerate ees, et ei oleks ealeski osanud arvata, kui kerge on kanepit saada, kuid hoiatasid televaatajaid, et alati ei pruugi nii hästi minna nagu neil. Kui eksperiment sai alguse kell 18.00 õhtupoolikul, siis narkotehing toimus veidi pärast kella 22.00 õhtul.

Teemal võttis sõna ka narkopolitseinik, kes hoiatas televaatajaid kanepi võõraste inimeste käest ostmise ja tarvitamise eest: "Kraam pole tihti piisavalt kvaliteetne ja seab phtu inimese tervise. Samuti on oht rahast ilma jääda, sest tihti öeldakse ostjale, et kaup on kuskil kaugemal ja raha on ette vaja saada."

Tehing toimus Tammsaare pargis, samas kohas, kus katsejänesed televaatajatele tundatuteks jäätud poistega tuttavaks said. Mis sai nendest poistest, kes tüdrukutele kanepit müüsid, Pealtnägija sõnagi ei rääkinud, kuid ostetud kanep on Pealtnägija meeskonna sõnul hävitatud.

"Pealtnägija" narkoeksperiment jätkub juba järgmisel nädalal.

PS! Ainuüksi kanepi omamine on Eestis karistatav.