Keegi ei saa midagi sinna parata, kui need väikesed punnid või kui akne äkitselt erinevates kohtades kehal end näitavad. Aga pole põhjust muretsemiseks. Paljude nahaprobleemide jaoks on olemas lahendused.

Lahendused tüdrukutele ja poistele:
Kui vistrikud ei hakka kaduma täiesti normaalsete kosmeetikavahendite abil, mis on kättesaadavad nii apteekides kui ka tavapoodides, siis on nahaarst kõige õigem, keda külastada. Tõelise akne vastu ei aita tavalised poest ostetavad vahendid. Selleks peab nahaarst sulle sobiva ravi määrama.

Lahendus tüdrukutele:
Tüdrukutel on üks võimalus veel: beebipillid. See on üks positiivne vastunäidustus pillidel – ta on hea nahale. Kindlad pillisordid lasevad vistrikel hästi kaduda. Mõningad tüdrukud ägeda aknega saadetakse naistearsti poole, et pillidega akne vastu võidelda. Muidugi peab sellega tüdruk ise nõus olema ja arst peab täiesti kindel olema, et see on õige ravi. Kui on ka teisi võimalusi, siis tuleks siiski kõigepealt need ära proovida, aga kui need ei tööta, siis tasub pillide poole pöörduda.

Kui sul aga on nagunii plaanis hormonaalseid vahendeid kasutama hakata, et mitte soovimatult rasestuda ning sul on ka ebapuhas nahk, on see kaks asja ühes: Ilus nahk ja kindel kaitse raseduse eest. Räägi oma arstiga sellest rahulikult, kui mõlemad asjad sulle tähtsad on.