Maailmas üha aktuaalsemaks muutuva küberkaitse julgeolekuvalmiduse nõudluse tõttu viiakse õppepäeva teises osas läbi turvalise rakenduste kasutuse teemaline töötuba, mille viib läbi ka Riigi Infosüsteemi Ametile turvalise andmevahetuskihi X-tee arendanud Cybernetica.

“Üha rohkem räägitakse “asjade internetist” ja sellest, et kõik vidinad meie ümber hakkavad omavahel suhtlema. Mitte ainult nutitelefonid, -telerid ja -kellad, vaid ka külmkapid, garaažiuksed, temperatuurisensorid ja elektripistikud. Küberkaitse ei tähenda enam ainult riigi tasemel küberteenuste, s.t. e-riigi kaitsmist, vaid muutub igaühe isikliku vara ja privaatsuse kaitsmiseks,” selgitab Cybernetica nooremteadur Riivo Talviste, miks noored peaksid töötoas käsitletavate teemade vastu huvi tundma.

Kohal on veel mitmed ettevõtjad ja IT-eksperdid, kes räägivad iduettevõtluse ärilisest poolest ja ka sellest, kuidas end psühholoogiliselt ettevõtlusele häälestada. Teiste seas tuleb oma kogemusest rääkima Markus Villig (21), kes on nutirakenduse Taxify asutajana kindlasti üks noorimaid ja säravamaid tähti praeguses Eesti start-up taevas.“Nädalavahetusel pidutsemine on OK, aga aitab koolis Angry Birds’i mängimisest - hakka parem oma eesmärkide nimel tööle. Ära oota, et õpetajad Sinu elu huvitavaks teeksid, see on Sinu enda ülesanne,” räägib Markus, millist nõu annaks ta täna oma 18-aastasele minale.

Infotehnoloogisi teenuseid ja tooteid edendav ettevõtlus on mitmeti erinev tavapärasest ärist, mistõttu ei saa alati juurdunud tõdesid uue Skype või TransferWise’i arendamisel rakendada. “Tehnoloogiaettevõtteid iseloomustab kiire areng, suur riskitaluvus ja kliendikeskne turunduskontseptsioon (sh tootearendus). Nutikate uutmoodi tehniliste lahenduste väljatöötamisest ei piisa ärieduks, kui ei osata kliendile müüa lahenduse väärtust,” heidab Startup Class’i mentor ning Tehnopoli Startup Inkubaatori kogukonna eestvedaja Triin Mahlakõiv pilgu olulistele erinevustele.

Startup Class on Eesti tuntuima arendusnädalavahetuse Garage48 poolt korraldatav õppepäevade sari, mille eesmärk on vormida uue generatsiooni IT arendajaid ja ettevõtjaid. Startup Class võimaldab ühe õppepäeva jooksul saada inspiratsiooni ning praktilisi teadmisi ühe teemakäsitluse osas.

Novembris 2014 toimunud esimesel üritusel said Tallinna keskkoolide noored praktiseerida 3D modelleerimist GrabCAD insenäride kaasabil, kus võidutööks kujunes nutitelefoni muusikastuudioks muutev dokk.

Üritusele on oodatud kõik Tallinna ja Harjumaa keskkoolide õpilased.

Registreerimine: https://startupclasstallinn.eventbrite.com