Tänavu astuvad kontserdil üles Maarja-Liis Ilus, Tanel Padar & The Sun, Jäääär, Maire Eliste laululapsed, Chillin jt ning kontsert on kõigile tasuta. Kontserdi salvestust saab vaadata 8. mai õhtul ETV-s algusega kell 19.35.

Sisekõrva implantaat on kallis ja keerukas kõrgtehnoloogiline seade, mis võimaldab kurdil lapsel saada kuuljaks. MTÜ Eesti Meeleelundite Rehabilitatsiooni Keskus Audiere asutajaliikme Sirle Karu sõnul ei ole paljudel abivajajatel implantaadi soetamiseks vahendeid. „Kuigi suure osa implantaadi maksumusest tasub haigekassa, tuleb igal abivajajal leida täiendavalt ligikaudu 3000 eurot,“ kirjeldas Karu.

„Implantaat opereeritakse väikelapsele kogu eluks ja loomulikult soovib iga vanem oma lapsele kõige paremat, seega ka kõige kallimat mudelit, mida ei kata haigekassa kehtestatud piirhind,“ ütles Karu. „Implantaadist on abi eelkõige just väikelastel, kellel tuvastatakse kurtus või kuulmislangus juba sünnitusmajas ning kui implantaati ei paigaldata piisavalt kiiresti, ei ole sellest hiljem enam kasu. Seetõttu on Audiere seadnud sihiks koguda annetusi implantaatide soetamiseks,“ rääkis Karu.

„Audiere tegevus on meile juba ammu silma jäänud – nad on teinud aastaid ääretult tubli tööd annetuste kogumisega, mille tulemusel on 44 kurti last saanud kuuljaks. Ma kujutan ette, et see on nendele lastele ja emadele-isadele suurim kingitus, mida on üldse võimalik teha. Vaadates seda, millise energiaga Audiere seltskond töötab ning kuivõrd pühendunud nad on, tuli tahtmine ka ise kaasa aidata. Loodan väga, et annetajate abiga saavad nad veel paljusid lapsi aidata,“ rääkis Elioni juhatuse esimees Valdur Laid.

Heategevuskampaania kohta saab lisainfot aadressil www.elion.ee/emadepaev. Viimastel aastatel on Elion kogunud emadepäeva heategevuskontsertidega raha autistlike laste päevahoiukodu rajamiseks, kõnniroboti ostmiseks ning alaealiste emade haridustee jätkamiseks.

2004. aastal asutatud MTÜ Eesti Meeleelundite Rehabilitatsiooni Keskus Audiere loodi eesmärgiga toetada SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Kõrvakliiniku erinevaid teadus- ning implanteerimisprojekte. Tänaseks on organisatsiooni kaasabil ning annetajate toetusel implantaadi saanud 44 last, kellest kuuele on paigaldatud kaks implantaati.