Filmitegijatele algab üritus 17. oktoobril kell 12.25 koolitusega kooli auditooriumis. Peale seda saavad filmitegijad endale klassi, kuhu nad panevad oma tehnika, riided ja teised asjad. Kohapeal on ka tehniline abi juhuks, kui jäädakse hätta või vajatakse nõustamist. 18. oktoobril kell 19.00 algab põhiüritus, kuhu on oodatud kõik valminud filme vaatama. Filme hindab zürii. Senikaua, kuni žürii tulemuste üle vaidleb, esinevad mõne lauluga kohalikud muusikud. Seejärel saavad parimad auhinnad. Ürituse orienteeruv lõpp on kell 22.00.

Kaader on traditsiooniline kahepäevane filmisündmus, kuhu on lisaks Rapla noortele filmihuvilistele kaasatud tegijaid ka mujalt Eestist. Üritus on põnev võimalus teha kahe päeva jooksul film ja saada ka filmialast koolitust. Eestis toimub filmifestivale üsna mitu, kuid Kaader on unikaalne just selle poolest, et filmid valmivad kohapeal umbes 24 tunni jooksul ja tegemist on siiski sisukate ja tehniliselt hea teostusega filmidega. Erinevatel Kaadritel on osalenud TTÜ filmiklubi, Lähte gümnaasium, Tallinna 32. Keskkool, Tartu Kivilinna Gümnaasium ja veel mõned.

Kaadri üks peakorraldajatest Geir Stint avaldast lootust, et selline ainulaadne filmifestival viib Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi kaardile. „Eelmisel aastal saavutati publikurekord, milleks oli umbes 200 inimest, kuid meie usume, et suudame veelgi rohkem rahvast saali noorte loomingut vaatama tuua, seega võtke osa, tulge vaatama ja kutsuge sõpru ka!“ õhutas ta kõiki osa võtma või valminud filme vaatama.

Korraldajad paluvad filmitegijatel eelnevat registreerida hiljemalt 15. oktoobriks SIIN!

Üritust toetavad: Mamma, Club Cinema, energiajook Ozone, Acme film, Oriflame, Magist Motors, Vindor, Pizza Kiosk, Kultuurkapital, Rapla Vesiroosi Gümnaasium ja Rapla Vald.