Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksamid. Lisaks riigieksamitele tuleb sooritada gümnaasiumi koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö (praktilist tööd ei pea tegema eksternina kooli lõpetamisel).
Võrreldes möödunud aastaga riigieksamite korralduses muutusi ei ole. Matemaatika riigieksami puhul peab õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel.

Võõrkeele riigieksami puhul on õpilasel kolm valikuvõimalust. Saab sooritada riigi koostatava inglise keele riigieksami, mille eduka läbimise korral antakse õpilasele B1 või B2 tase. Teine võimalus on valida Innove vahendatud rahvusvahelise prantsuse, saksa või vene keele eksami, mille sooritamisel saab õpilane rahvusvaheliselt tunnustatud keeleoskuse tunnistuse. Samuti saab õpilane vabastuse kohustuslikust võõrkeeleeksamist, kui ta on juba varem edukalt sooritanud riigieksamina tunnustatud rahvusvahelise võõrkeeleeksami vähemalt B1 tasemele. Sellisel juhul tuleb 20. jaanuariks esitada vastav tunnistus.

Riigieksamitele registreerimise tähtaeg eksamite infosüsteemis (https://eis.ekk.edu.ee/eis/) on 20. jaanuar, koolid saavad samas oma õpilaste registreerimise seisu jälgida ja kontrollida kuni 30. jaanuarini. Eksamitele on võimalik registreerida ka riigiportaali www.eesti.ee vahendusel.

Selle aasta riigieksamid algavad 27. aprillil eesti keele eksamitega ning lõpevad 21. mail matemaatika eksamiga.