14–19-aastased noored on oodatud noortežüriisse, kelle ülesandeks on ära vaadata kõik noortefilmide võistlusprogrammis linastuvad filmid ning valida nende seast välja võidufilm. Kel vanust vähem kui 14 eluaastat, on oodatud kandideerima lastežüriisse, kes annab välja lasteprogrammi parima filmi tiitli.

Kellele meeldib filme vaadata, nende üle mõtiskleda ja kirjutada, on oodatud kandideerima nooreks kriitikuks. Noorel kriitikul on privileeg külastada kõiki Just Filmi linastusi, millega kaasneb vastutusrikas ülesanne vaadatud filmidest tekkinud mõtteid teistega jagada. Kõik arvustused avaldatakse Just Filmi kodulehel ning parimad Just Filmi lehes! Sel aastal on Noorte Kriitikute Klubil esmakordselt au välja anda ka Doc@Just programmi parima doki auhind. Festivalimöllule eelneb ettevalmistusperiood ning kriitikute koolituspäev professionaalsete filmikriitikute juhendamisel.

Hea kaameratunnetusega noored saavad kandideerida Just Filmi fotograafiks või videoblogijaks, kelle ülesandeks on jäädvustada festivalimelu pildis ja videos. Enne festivali toimub foto- ja videokoolitus ning Just Filmi tutvustav ühine koolituspäev Noorte Kriitikute Klubi ja noortežüriiga.

Kandideerida saab kuni 30. septembrini ning täpsema juhendi leiad Just Filmi kodulehelt. Ole kursis meie tegemistega ning osale mängudes ja loosimistes Just Filmi Facebooki lehel!