Noor Teenindaja võistluse eelvoorus pidid osalejad oma oskusi ja teadmisi näitama erialases teooriatestis, veini täpsusvalamises, salvrätikute voltimises ja a la carte vormis lauateeninduses. Eelvoorus osales kokku kümme noort ametikoolidest üle Eesti, finaali pääses neist seitse.

„Üldiselt läks meie noortel hästi,” ütles Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu juhatuse liige Tiiu Parm. Tema sõnul olid noortel tugevad teadmised teoorias, kuid nõrgaks kohaks jäi veini täpsusvalamine. „Võistluspäevad on noorte jaoks väga pingelised, kuna ülesandeid tuleb sooritada rohkem kui 20 kohtuniku ees,” ütles Parm.

Finaalis võistlevad Kristo Lassi Tallinna Teeninduskoolist, Krislin Kozik, Tiina Kallaste ja Kärt Jaaniste Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Katre Ojaste Viljandi Ühenduatud Kutsekeskkoolist, Diana Tšistjakova Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkoolist ja Merilyn Valdmann Kuressaare Ametikoolist.

Finaal koosneb piduliku laua katmisest ja teenindamisest. Lisaülesandeks on töövahendite tundmise test. Parmi väitel kujuneb võistluse üheks tipphetkeks finaalipäeva fine dining. „Fine dining´ul ehk pidulikul lauateenindusel peavad kõik võistlejad näitama oma teadmisi ja oskusi lauakatmises, veinide tundmises ja serveerimises, flambeerimises ning juustude serveerimises,” ütles Parm

Noorte hääl käis finaali kohapeal vaatamas ja toob varsti ürituse lugejateni videos ja pildis.