Paned aluspesu ja õrnad riided kuivatisse

Paljud soovivad pesupesemisega võimalikult ruttu ühele poole saada. Seetõttu pannakse märjad riided kuivatisse ja sisse lülitatakse kuum režiim. See rikub aga paljud õrnad riided ära. Seetõttu on mõistlik aluspesu panna kuivama pesurestile.

Pesed oma teksapükse liialt tihti

Kui paned teksad peale igat kandmiskorda pesumasinasse, võid kindel olla, et rikud need kiirelt ära. Isegi korra kuus teksaseid pesta on vale. Uuringud on näidanud, et pole mingit vahet, kas pesed teksapükse paari päeva tagant või korra poole aasta jooksul. Üks nipp teksadel olevaid baktereid tappa on panna teksapüksid suletavasse kilekotti ja asetada need külmikusse.

Pesed tumedaid riideid kuuma veega

Tumedates toonides riided tuhmuvad kiiresti, kui pesed neid kuuma veega. Nii et kui tahad, et su mustad teksad püsiksid võimalikult kaua süsimustad, siis pese neid pigem käsitsi külmas vees.

Sa ei keera riideid enne pesemist tagurpidi

See kulutab riided kiiremini ära ja muudab nende välimuse kulunuks.

Lased plekkidel kaua riietel olla

Oletame, et ajad endale midagi peale. Vahetad särgi ära ja viskad plekiga särgi pesukorvi. Seal seisab see nädala enne, kui selle pesumasinasse paned. Mida kauem on plekk särgil, seda vaevalisemalt sellest lahti saad.

Sa ei pööra tähelepanu hooldusmärkidele

Neid ei õmmelda riietele niisama. Kui hooldusmärgil on kirjas, et peaksid seda eset pesema 30 kraadi juures, siis seda see tähendabki.

Sa ei kontrolli taskuid

Kui unustad teksade taskusse salvrätiku, leiad hiljem paljudelt riietelt pisikesi valgeid tükikesi. See on aga lihtsalt ebameeldiv. Palju rohkem võib rikkuda see, kui unustad taskusse münte, võtmeid ja muud taolist.

Allikas: Reader's Digest