Eelnevatel aastatel olin kandideerimisega alati hiljaks jäänud. Kaotada polnud mitte midagi, ainult võita. Valisin enda varjutatavaks just Andrus Järgi, kuna tema juhitav Skype on oma olemuselt kõige lähedasem minu erialale. Nimelt olen ma Tallinna Tehnikaülikoolis äriinfotehnoloogia 1. kursuse tudeng. Arvan, et sellise ettevõtte nagu Skype juht peab hästi tundma nii äri kui ka infotehnoloogiat. Minu eriala kombineeribki need kaks suurt valdkonda ning loob eeldused sellistes kompaniides töötamiseks.

Mind valdas juba majja sisse astudes rõõm, kui mind võttis vastu mu varjutatava abi Ruth Rudsit. Suundusime kõrgematele korrustele, kus Andrus Järg oli juba ootamas ning sain kuulata ka kiiret tutvustust Skypest. Vahetult pärast seda oli vaja minna juhtkonna koosolekule, mis oli väga meeldejääv. Koosolek polnud lihtsalt tuim ettekanne toimunust ja eelseisvast, see oli analüüs, milles sisaldus ka killuke huumorit. Päevakavas oli ka kohtumine koostööpartneri Proeksperdi esindajaga. On huvitav jälgida tippjuhte, kui nad kohtuvad teiste firmade inimestega. Kohtumine keskendus partnerlussuhete jätkamisele ning sealt ma sain aimu, kuidas tulevikus sellises olukorras toimida ning sellest ka endale kasu lõigata.

Skype on firma, mis rõhub innovatiivsusele. Sellega seoses oli meeldiv, kuid samas ka üllatav näha kontoriruume, mille vahel pole seinu. Inimesed saavad otse üksteisega suhelda. See on minu arvates väga oluline faktor uuenduslikus tööprotsessis. Samuti oli huvitav näha, kuidas Andrus Järg on nii paljude projektidega samaaegselt ülimalt hästi kursis, see on ka loomulik, arvestades tema juhipositsiooni. Lisaks köitis mind tema töö juures suhtlemine teiste Skype kontoritega. Näiteks kui Eestis lõppeb tööpäev, siis USA-s see alles algab, mis tähendab töö tegemist ka teinekord öistel tundidel.

Peale koosolekuid ja kohtumisi suudeti mind ka korralikult üllatada. Skype on Eestis üks presidendi kultuurirahastu hariduspreemiate rahastajatest. Nende väljajagamine langes kokku minu töövarjupäevaga. See aga tähendas seda, et mul avanes võimalus külastada Kadrioru lossi. Hiljem sain ka presidendi endaga näost näkku kohtuda. Võib öelda, et minu töövarjupäev kulmineerus ideaalselt ning sellist päeva ei oleks ma osanud isegi unes näha.

Töövarjupäev Skypes aitas mind väga palju. See oli justkui eneseanalüüs, et ennast avastada. Ma sain aimu ebatraditsioonilisest firmajuhtimisest. Suures ettevõttes läbilöömiseks on vaja eelkõige avatust, suhtlemisoskust ja loomingulisust. Ma usun, et võiksin kindlasti kunagi Skype'is töötada. Kindlat tööpositsiooni ma hetkel kindlasti välja tuua ei oska, kuid töökoha mõttes oleks see minule absoluutselt ideaalne - avatus ja loomingulisus on minu jaoks väga tähtsad. Kui kellelgi tekib võimalus minna kunagi töövarjuks, siis soovitan igal juhul Skype'i. Võin kinnitada, et sain kaasa väärt emotsioonid ning tohutul hulgal õppimis- ja tegutsemismotivatsiooni tulevikuks.