Traditsiooniline õigekirjakäsiraamat esitab reeglid õigekirjasüsteemist lähtuvalt, mis on kasutajale tülikas, sest ta ei tea täpselt, millises alapeatükis ta oma probleemile lahenduse leiab. Sõnar on aga üles ehitatud lähtuvalt kasutaja õigekirjaprobleemidest.

Rakendus esitab lihtsaid valikvastustega küsimusi, mis juhivad kiiresti (üldjuhul kolme valiku järel) õige reeglini. Sõnaris esitatakse määratlused kõigile arusaadavas keeles koos illustreerivate keelenäidetega, mis muudab rakenduse kasutamise kergeks.

Rakenduse üks autoritest, Tartu Ülikooli emakeele didaktika professor Martin Ehala loodab, et Sõnarist kujuneb emakeeleõpetuse lahutamatu töövahend, samamoodi nagu taskukalkulaator matemaatikas. "Kui õpilastel kujuneb koolis süstemaatiline Sõnari kasutamise harjumus, muudab see pikas perspektiivis korrektsemaks keelekasutuse ühiskonnas tervikuna,” usub Ehala.

Sõnar on õigekeelsussõnaraamatu kõrval üks esimesi eestikeelseid haridustehnoloogilisi mobiilirakendusi. Esialgu on Sõnar saadaval iPhone ja Androidi platvormidele, ettevalmistamisel on Symbiani ja Java versioonid.

Sõnarit saab alla laadida Androidi marketist ning kuni 18. märtsini saab Sõnarit tasuta soetada ka Apple’i veebipoest.