SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saaviku sõnul on see enamike õpilasmalevlaste jaoks esimene nn päristöö kogemus. “Statoil on meie tööandjate seas üks avalikkusele enim nähtav, kõrgeid teenindusstandardeid eeldav ning parimatele enim palka maksev ettevõte,” lausus Saavik.

“Malevlaste aeg ei möödu vaid tööd tehes, plaanime noortele ka mitmekülgset huvitegevust ja üritusi, mis toimuvad peamiselt nädalavahetustel,” ütles Saavik.

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi personalidirektor Hedi Nurme-Mc Donald märkis, et möödunud aastal oli malevlastest palju abi. “Suvel on meil teenindusjaamades kliente rohkem ning tänu malevlaste abile said müüjad keskenduda klientide teenindamisele,” ütles Nurme-Mc Donald.

“Kokkuvõttes olime meie rahul ning tundub, et ka malevlased – sel aastal on palju neid, kellele eelmisel aastal teenindusjaamades töötanud noored antud tööd soovitasid või kes ise uuesti tööle tulid,” tähendas Nurme-Mc Donald.

“Statoili huvi malevaprojektis on uute töötajate leidmine ning noorte kaasamine meie organisatsiooni, mis omakorda toob uut energiat. Statoil ei ole huvitatud ainult malevlastest, vaid noortest, kellele pakume töötamise osas paindlikkust,” lausus Nurme-Mc Donald.

“Oma malevarühma tegemine on Statoili jaoks ka sotsiaalselt vastutustundlik projekt, mille raames pakume noortele jõukohast tööd vanuses, mil nende innukus tegelikku töökogemust saada on suur ning nende tööharjumused on kujunemas,” märkis Nurme-Mc Donald.

Statoil pakub sel aastal Tallinna jaamades tööd 56 õpilasmalevlasele. Kõik malevlased saavad Statoili poolt põhjaliku sissejuhatava koolituse, mis muuhulgas sisaldab ülevaadet toiduhügieenist ja toiduohutusest ning ettevõtte kvaliteedistandarditest.

15-17 aastased malevlaste peamiseks tööks saab teenindajate abistamine, so näiteks kaupade väljapanek ja puhtuse hoidmine teenindusjaamas. Igal tööpäeval on malevlasel oma juhendaja, kes annab talle tööülesanded ning seisab hea selle eest, et noor teaks ja oskaks neid täita.

Malevlased töötavad päevasel ajal, sõltuvalt vanusest nooremad 4 ning vanemad 6-7 tundi. Statoili malev kestab 8. augustini, sellesse aega mahub 3 kolmenädalast vahetust.

Kokku võtab käesoleva aasta jooksul malevasuvest osa 1000 pealinna noort. Noored said endale valida meelepärase malevapaiga 46 erineva rühma hulgast üle Eesti.