E-õpilaspilet on lukufirma AS Valnes ja sihtasutus Tiigrihüpe ühisprojekt, mis käivitus 2012. aasta sügisel piloodina Tallinna Reaalkoolis ja Tallinna Ühisgümnaasiumis. Lisaks neile kahele koolile kasutavad e-õpilaspiletit Gustav Adolfi Gümnaasium, Jüri Gümnaasium, Keila Kool, Kostivere Kool, Lagedi Põhikool, Loo Keskkool, Neeme Kool, Peetri Lasteaed-Põhikool, Tabasalu Gümnaasium ja Vaida Põhikool.

Tallinna Ühisgümnaasiumi direktor Mehis Pever on uue lahendusega rahul. Koolil oli plaanis turvalisem läbipääsulahendus kasutusele võtta juba ammu. Tänu sihtasutusele Tiigrihüpe sai see võimalikuks. Ta lisab: “Varasemalt pääses ikka mõni võõras garderoobi või muudesse ruumidesse pahandust tegema, nüüd seda muret ei ole.” Koolidirektor kiidab ka e-õpilaspileti teisi funktsioone — raamatukogu ja lõunasöögi arvestust, mis kooli tööd efektiivsemalt korraldada võimaldavad.

Mehis Pever märgib, et Tallinna Ühisgümnaasiumis on mitmed e-õpilaspileti võimalused veel kasutusele võtmata. Näiteks ei saa praegu lapsevanem veel e-koolist vaadata, kas tema laps jõudis kooli või mitte, küll aga on juba praegu sellise e-liidese lisamine võimalik.

AS Valnes nõukogu esimehe Alvar Veersalu sõnul on uudsel tehnoloogial põhineva e-õpilaspileti kasutusala suure potentsiaaliga. “Näiteks saab tulevikus lisada soovi korral kaardile koolikeskkonnas lihtsamate maksete tegemise funktsiooni. Samuti võib e-õpilaspileti abil teha võimalikuks ka näiteks kodumaja koridori ukse avamise“.

Tiigrihüppe Sihtasutuse kvaliteedijuht Enely Prei toob välja kulud uudse lahenduse paigaldamiseks: “Kolmesaja õpilasega kooli jaoks on kulud e-õpilaspileti kasutusele võtmiseks 3000-4000 eurot investeeringute näol ning paarisaja euro ringis läheb iga-aastasteks ülalpidamiskuludeks.“