Töömessi korraldavad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning Põhja-Eesti Rajaleidja keskus. Esimest korda toimus mess Kesklinna noortekeskuses, sealt järgneval aastal Hotellis Euroopa ja tänavu 19. aprillil Original Sokos Hotellis Viru, et ka eelnevatel aastatel huvitunud noored kõik ühte kohta ära mahuksid.

Küsisime Original Sokos Hotel Viru ja Solo Sokos Hotel Estonialt ning Maxima Eestilt, miks nad on valmis palkama omale tööle just noori ning millist tööd nad noortele pakuvad. Oma mõtteid jagasid nii Sokotel AS personalijuht Maret Kaldmaa kui ka Maxima Eesti personalidirektor Kristiina Kangur.

Miks otsustasite taas osa võtta noorte töömessist?
„Suvi on hotelli- ja restoranimaailmas just meie tipphooaeg. See on aeg, kui meil on tavalisest rohkem külalisi, mis omakorda tähendab seda, et suviseks perioodiks on ka rohkem töötajaid vaja,“ sõnas Maret Kaldmaa.
„Meile meeldib, et noorte töömess on kindlale sihtrühmale suunatud üritus, mis võimaldab meil tööandjana tutvustada oma meeskonda ning töövõimalusi just noori huvitavatel teemadel,“ täiendas Kristiina Kangur.

Milline oli teie ettevõtte kogemus eelmise aasta töömessil?
„Kogemus on olnud positiivne ja meie jaoks toimub mess just õigel ajal – enne tipphooaega. Põhilised tööd, mida me alaealistele pakkuda saame, on hommikusöögiteenindaja, abi-puhastusteenindaja ja fuajeeteenindaja. Neile noortele, kellel vanust juba 18 aastat, saame pakkuda ka baaris abitöölise tööd. Eelmise suve jooksul saime tööd pakkuda umbes kolmekümnele noorele – osad soovisid tööd leida kogu suveks, osad olid huvitatud töötama kuu või paar. Peale suve lõppu oli ka neid, kes olid valmis jätkama töötamist nädalavahetustel ka sügis-talvisel perioodil. Oleme paindlik tööandja ja leidnud erinevaid võimalusi sobiva töö pakkumiseks noortele,“ vastas Maret Kaldmaa.
„Suve jooksul töötasid Tallinna ja Harjumaa Maxima kauplustes kokku 158 alla 18aastast noort. Neist paljudega leidsime kontakti just noorte töömessilt,“ lausus Kristiina Kangur.

Miks soovite oma meeskonda kaasata just noori?
„Kindlasti on töötamine suvel just noortele sobiv viis oma koolivaheaja sisustamiseks. See annab võimaluse leida uusi sõpru ja võib-olla annab see kogemus noorele inimesele tulevikus soovi just hotelli- ja restoraniteenindust õppima minna,“ usub Maret Kaldmaa.
„Eesti suurima tööandjana soovime noortele tutvustada Maximat kui ühte võimalikku karjäärivalikut, mis võimaldab väga mitmekülgset eneseteostust kogu elu vältel. Oleme arvamusel, et kõige parem on tutvust teha ise praktikas läbi proovides, kuidas just see töövaldkond noorele meeldida võiks,“ peab Kristiina Kangur esmast töökogemust tähtsaks.

Keda omale tänavu tööle otsite ja mida noortele pakute?
„Ka sel aastal pakume juba eelpool nimetatud töökohti. Meie poolt on ees ootamas toredad kolleegid, toetav ja õpetav juht. Noortelt ootame soovi meie külaliste puhkus meeldivaks muuta, positiivsust, pealehakkamist ja kindlasti päikeselist naeratust,“ tutvustas Maret Kaldmaa tänavusi töökohti.
„Me ootame enda sekka üle 500 uudishimuliku, energilise, elurõõmsa ning teotahtelise noore, kes soovivad saada esimesi töökogemusi ning omada isiklikku raha,“ tutvustas Kristiina Kangur Maxima Eesti plaane.

Lisaks ettevõtete esindajatele, kelle tööpakkumistega messil tutvuda saab, on noortel võimalik osa võtta ka mitmetest töö- ja inspiratsioonitubadest, kus räägitakse noorte tööõigusest, nende ootustest tööturule ja jagatakse näpunäiteid kandideerimisdokumentide oskuslikuks koostamiseks. Kohal on ka Rajaleidja karjäärispetsialistid, kes vastavad kõigile noorte küsimustele, mis seotud tööturule sisenemisega.
Täpsemat infot ürituse kohta leiab Facebookist. Info on täienemisel – jooksvalt lisatakse ürituse lehele värsket teavet lisandunud ettevõtete kohta.